Boek & film

The boy in the striped pajamas

8 mei 14:00 - 17:00

In de serie Boek en Film wordt elke maand een boekverfilming getoond met nagesprek onder leiding van Rita Bonenbakker. Het heeft zeker voordeel als u het boek vooraf heeft gelezen, maar noodzakelijk is dit niet.

The Boy in the striped Pajamas (2008) is een film van Mark Herman naar het gelijknamige boek van John Boyne (2006).

Het verhaal start in 1943 in Berlijn, waar de achtjarige Bruno zijn vertrouwde omgeving moet verlaten, omdat zijn vader promotie maakt tot commandant van een vernietigingskamp in het bezette Polen. Bruno gaat in zijn nieuwe omgeving op onderzoek uit. Er is niets te doen en niemand om mee te spelen, totdat Bruno over het hek van zijn huis klimt. Daar ontmoet hij de Joodse jongen Shmuel, een jongen in een gestreepte pyjama die achter een hek woont met een veel andere mensen, ook in gestreepte pyjama. De vriendschap tussen de jongens blijft niet zonder gevolgen.

KAARTVERKOOP IN HUIS DE PINTO Per voorstelling zijn enkele kaarten beschikbaar die vooraf besteld en betaald kunnen worden in Huis De Pinto.

DATUM EN TIJD zondag 8 mei 14.00 uur I einde 17.00 uur I entree € 6,00 I stadspas met groene stip € 5,00 I vrienden Huis de Pinto gratis

bestel kaartjes