ConcertKoffieconcert

Paleia Fluittrio

10 april 11:00 - 13:00

Het Paleia fluittrio bestaat uit Iara de Carvalho Perillo (dwarsfluit), Pauli Paananen (viool) en Lea van der Heijden (altviool). Zij leerden elkaar kennen via jeugdorkesten en het conservatorium, waaraan zij nu studeren. Ze spelen sinds 2018 samen in deze triobezetting. Het programma dat gespeeld wordt is zeer gevarieerd, denk aan Beethoven, Mozart en Dvôrák maar ook iets minder bekende componisten zoals Andries de Braal, Max Reger en Louis Jungmann. Ook wordt er af en toe afgewisseld in bezetting om de gelegenheid te geven voor een kort solo stuk of duo. Zij verzorgen sinds 2019 met veel plezier concerten voor diverse Kunst in de Kamer Kringen.

Programma

- Giocoso van A. de Braal

- Serenade in G-Dur voor fluit, viool en altviool, op. 141a van Max Reger

- Suite, op. 21 van L. Jungmann

- Terzetto in C majeur, op. 74 van A. Dvorák


Iara de Carvalho Perillo (2000) studeert klassiek dwarsfluit bij Marieke Schneemann aan het conservatorium van Amsterdam, bij wie ze tevens sinds 2015 de Jong Talent opleiding volgde. Zij heeft masterclasses gevolgd bij Kersten McCall, Vincent Cortvrint en Renate Greiss. Ze speelde mee met vele (project)orkesten en ensembles, zoals het JeugdOrkest Nederland. Ook trad ze solo op met pianist Vital Stahievitch in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw. Momenteel speelt ze in het Ricciotti Ensemble en is ze actief als solist en in diverse kamermuziek ensembles, waaronder het Paleia fluittrio (fluit/viool/altviool) en Dufonte (fluit/harp). Met dit laatste duo behaalde zij in 2020 een tweede prijs in het Rosa Spier concours categorie ensemble. Daarnaast speelt zij in het cross-over ensemble Nachtlicht waarmee zij onder andere heeft gespeeld op het Grachtenfestival.


Lea van der Heijden (1998) studeert altviool bij Roman Spitzer in het eerste jaar van het Codarts conservatorium in Rotterdam. Ze groeide op in Zutphen waar ze met vioolspelen begon op 5 jarige leeftijd. Na 4 jaar kwam ze bij de ensembles van stichting Arcato terecht en sindsdien is samenspelen haar grote liefde. Het aantal medemusici maakt haar niet uit, want ze speelde ook met veel plezier 5 jaar lang in het JeugdOrkest Nederland. Tegenwoordig speelt zij nog steeds regelmatig mee met orkestprojecten en in diverse kamermuziek bezettingen.

 

Pauli Paananen (1999) kreeg op 5-jarige leeftijd zijn eerste vioollessen van zijn ouders, die beide musici zijn. Hij volgde regelmatig masterclasses van o.a. Anatoli Melnikov bij de ‘Kangasniemen Musiikkiviikot’-cursus in Finland. Inmiddels studeert hij bij Peter Brunt in het tweede jaar aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij is 6 jaar lid geweest van het Noord-Hollands Jeugdorkest o.l.v. Bas Pollard, waarvan drie jaar als concertmeester. Tegenwoordig is hij lid van het Nationaal JeugdOrkest. In 2008 won hij een derde prijs bij het Inter Provinciaal Muziek Concours met het Helders Strijktrio. Sindsdien heeft hij veel kamermuziek gespeeld met zijn ouders, vrienden en collega’s.

KAARTVERKOOP IN HUIS DE PINTO Per voorstelling zijn enkele kaarten beschikbaar die vooraf besteld en betaald kunnen worden in Huis De Pinto.

DATUM EN TIJD zondag 10 april | Aanvang 11.00 uur | Zaal open 10.30 uur | Eindtijd 13.00 uur | Entree 6,00 | Op vertoon van Stadspas met groene stip 5,00 | Vrienden gratis

bestel kaartjes