Literaire avond

Leitmotiv; een avond met Kees van Beijnum: komt te vervallen!

12 april 15:00 - 17:00

KOMT TE VERVALLEN!

Kees van Beijnum in Huis De Pinto

Op 12 april, eerste paasdag, 15.00 uur komt Kees van Beijnum voor Leitmotiv naar Huis De Pinto. De rosse buurt, de wallen, de Nieuwmarkt, een onafscheidelijke combinatie. Hij is er geboren, hij is er getogen. En ook in zijn schrijverschap is de buurt niet weg te denken. Veel van zijn romans en scenario’s spelen zich er af, waaronder zijn meest recente roman 23 seconden.

Uitgever Lex Jansen (Magonia) gaat met van Beijnum in gesprek over zijn nieuwe boek 23 Seconden. Met deze roman keert Kees van Beijnum terug naar de Amsterdamse Wallen, waar hij eerder over schreef in het semi-autobiografische Dichter op de Zeedijk en De oesters van Nam Kee.

Schrijver Bert Bakker heeft samen met onderwijscoach Fred de Ligt een film met van Beijnum gemaakt. Ze liepen door de buurt langs een aantal plaatsen die een rol spelen in zijn romans. De film wordt 12 april in zijn geheel getoond. Bert Bakker geeft een toelichting.

Hamermoord
Het verhaal in het kort. Twintig jaar na de geruchtmakende hamermoord op haar moeder, een Amsterdamse raamprostituee, begint de jonge schrijfster Anne een zoektocht naar de wortels van haar eigen bestaan. Het werpt steeds meer vragen op over de moord op haar moeder en leidt tenslotte tot een verrassende ontknoping.

zaal open 14:30 | aanvang 15:00 | afgelopen 17:00
toegang 6 euro (enkel contant) | gratis voor Vrienden van Huis De Pinto | reserveren via leitmotiv@huisdepinto.nl