Drugs op straat, toen en nu

30 april 20:00 - 22:00

De laatste jaren gaat de discussie omtrent drugsgebruik vaak over gebruik van soft- en partydrugs door jongeren en toeristen. Hiernaast bestaat er echter nog steeds het zogenaamde ‘straatgebruik’ van harddrugs, met name heroïne. In de jaren zeventig van de vorige eeuw maakte dit een berucht deel uit van het Amsterdamse straatbeeld. Op deze avond komen twee generaties activisten en belangenbehartigers aan het woord. Zij zullen hun ervaringen delen, misvattingen aan de kaak stellen en brandende vragen van het publiek beantwoorden. Beiden zijn gelieerd aan de MDHG, in 1977 opgericht als Medisch-sociale Dienst Heroïne Gebruikers, nu een algemene belangenvereniging voor harddrugsgebruikers.

De eerste spreker, Gert Thesingh, was nauw betrokken bij de oprichting van de 'junkiebond' en kon als straathoekwerker vanaf de jaren zeventig ontwikkelingen in het straatgebruik tijdens de heroïne-epidemie op de voet volgen. Hij zal spreken over deze periode en over wat hij heeft zien veranderen in de nasleep ervan.

De tweede spreker, Leonie Brendel, is nu werkzaam bij de MDHG als beleidsmedewerker. Zij zal komen vertellen over de recentere ontwikkelingen op dit gebied en kwesties die nu aan de orde zijn omtrent straatgebruik.

toegang 5 euro, 3,50 euro voor studenten (enkel contant) | gratis voor Vrienden van Huis De Pinto
zaal open 19:30 | aanvang 20:00
reserveren via 020-3700210