Literaire avond

zij namen het woord - margot dijkgraaf

14 oktober 19:00 - 21:00

Interview met Margot Dijkgraaf over haar nieuwste boek: Zij namen het woord. Rebelse schrijfsters in de Franse letteren (Atlas Contact, 2020): portretten van uitzonderlijke, schrijvende Franse vrouwen uit de 17e tot de 21e eeuw. Ze schrijven, ze spreken, ze gaan de barricaden op, ze doorbreken taboes, ze verleggen grenzen. En ze bieden inspiratie – door hun boeken, hun denkbeelden, hun daden of hun karakter.

De vrouwen in dit boek heten Colette of Françoise Sagan, George Sand of Simone de Beauvoir, Madame de Staël of Maryse Condé. De een is grondlegger van de Europese literatuur, de volgende vecht voor de positie van de vrouw als schrijfster, weer een ander richt haar pijlen op onrechtvaardigheid en ongelijkheid of eist voor de niet-westerse stem een plek op in de literatuur.

Allemaal zijn ze Franstalig, rebels, tegendraads.

Personalia Margot Dijkgraaf: zie haar website.

Organisatrice van deze avond is Anja-Hélène van Zandwijk, docente Moderne Franse literatuur, als zelfstandige werkzaam met verschillende partners zoals het Institut français, de Alliance française, de Marcel Proust Vereniging en de Universiteiten van Leiden, Amsterdam en de VU. Verschillende activiteiten zoals leesgroepbegeleiding, cursussen en lezingen moderne Franse literatuur, interviews met schrijvers en vertalers, urbane poëzie en lezingen over de Franse cinema.

Reserveren alleen met naam en telefoonnummer: contact@huisdepinto.nl of telefonisch via 020-3700210 tussen 14.00 en 16.00 uur.

Afzeggen? Graag bijtijds doorgeven in verband met het beperkt aantal plaatsen.  

De bezoekers hebben in volgorde van binnenkomst recht op een plaats in de voorzaal. 

aanvang 19.00 | toegang € 5 (contant betalen vóór aanvang) | gratis voor Vrienden van Huis De Pinto

Afbeeldingen