Zakenvriend worden?

11 juli - 1 januari 2023

HUIS DE PINTO ZOEKT ZAKENVRIENDEN

Historie
Huis De Pinto kent een rijke historie. Na WOII werden de huizen rondom het pand gesloopt en bleef het gebouw als enige over als tijdcapsule van een verloren tijd. In de jaren zeventig streed Vereniging Vrienden van de Amsterdamse Binnenstad voor het behoud van het gebouw. Vervolgens deed Huis De Pinto dienst als bibliotheek, waarna het veranderde in het huidige sociaal culturele ontmoetingscentrum in de Amsterdamse Nieuwmarktbuurt. Tegenwoordig is Huis De Pinto een Rijksmonument en in eigendom van Stadsherstel.

Sociale karakter
Huis De Pinto is verbonden met de sociaal geëngageerde geschiedenis van Amsterdam. Het belichaamt de strijd om het behoud van de binnenstad voor bewoners en toont weerstand tegen afbraak en cityvorming. Dit tekent het eigenzinnige en sociale karakter van Huis De Pinto.

Huis De Pinto gerund door vrijwilligers
Huis De Pinto wordt gerund door vrijwilligers als sociaal en cultureel ontmoetingscentrum. Vaste partner is de gemeente Amsterdam die zorg draagt voor de exploitatiesubsidie. De culturele activiteiten worden volledig gefinancierd uit de opbrengsten uit verhuur. Met uw bijdrage kunnen we de culturele activiteiten versterken door meer marktconforme gages aan muzikanten en sprekers te bieden en daardoor meer culturele activiteiten van hoog niveau mogelijk maken. 

Culturele programma’s van Huis De Pinto 
Huis De Pinto verzorgt vaste culturele programma’s die - uitgezonderd de maanden juli en augustus - maandelijks terugkeren. Zo bieden wij programma’s als Muziekmatinee met klassieke en moderne muziek; de koffieconcerten met Jong Talent in samenwerking met het Conservatorium van Amsterdam en Pintonics n+1, geïmproviseerde muziek met gerenommeerde musici uit binnen- en buitenland.

De literaire programma’s worden verzorgd door Pinto Literair dat drie literaire series organiseert: De Biograaf met biografen en hun werk over Amsterdammers; Amsterdam in Boeken en de Caraïbische Salon. Daarnaast journalistieke programma’s als Barszcz!: een themaprogramma over het onbekende Polen, Oekraïne en Rusland.

Verder biedt Huis De Pinto filmvertoningen door Jeffrey Babcock in Underground Cinema, en er is een vaste reeks Sprekend Mokum over de geschiedenis van de (Joodse) Amsterdamse binnenstad.

Schrijver Jan Brokken naar aanleiding van zijn succesvolle optreden in de Caraïbische salon:  

'Het was een heerlijke, warme, interessante, grensverleggende middag in een inspirerend huis. Het publiek was voor tweehonderd procent betrokken, van oud tot jong, van vrouw tot man. Ik heb genoten. Michiel was top, als altijd. Jullie kunnen altijd een beroep op me blijven doen.'

Huis De Pinto zoekt zakenvrienden om de auteurs en muzikanten van deze programma’s beter te kunnen belonen. Mocht u geïnteresseerd zijn dan kunt u een keuze maken uit onderstaande sponsoropties. 

Sponsormogelijkheden

Als bedrijf kunt u op drie manieren aan ons sponsorprogramma deelnemen:

Zakenvriend: €250 per jaar biedt u de mogelijkheid zonder kosten alle programma’s van Huis De Pinto bij te wonen met twee personen + desgewenst uw (bedrijfs)naam op onze site;
Zilveren zakenvriend: €500 per jaar biedt u de mogelijkheid zonder kosten alle programma’s van Huis De Pinto bij te wonen met vier personen + desgewenst uw (bedrijfs)naam op onze site;
Gouden zakenvriend: €1000 per jaar biedt u de mogelijkheid zonder kosten alle programma’s van Huis De Pinto bij te wonen met 6 (of meer in overleg) personen + desgewenst uw (bedrijfs)naam op onze site.

Steun
Ook zakenvriend worden van Huis De Pinto? Kijk voor meer informatie op https://huisdepinto.nl/info/vrienden/ of mail naar [email protected]