ConcertPintotonics n+1

GEANNULEERD - RICCARDO MAROGNA + JOSEP-MARIA BALANYA, GEORGE HADOW

13 december 19:30 - 22:00

Pintotonics n+1 presenteert maandelijks een prikkelend en uitdagend jazz- en improvisatieprogramma waarin authenticiteit van de muziek en de musici centraal staat.

'Muziek bestaat niet. Het is hooguit een illusie' Misha Mengelberg

SET 1
RICCARDO MAROGNA - tenorsaxofoon

'My approach in developping an improvised solo in the acoustic scenario focuses on parametric sub-spaces and sonic gestures. (...) With the sonic gestures I want to stress the importance of the intention, energy content and physicality embedded in the solo performance with windinstruments.
This sounds very intuitive, and as a matter of fact it is.' – Riccardo Marogna.

SET 2
JOSEP-MARIA BALANYA - piano,
GEORGE HADOW - drums. 

Pianist, componist, klankonderzoeker Josep-Maria Balanya (1949) behoort tot de categorie improvisatoren die ook actief is in theater, fotografie en schilderkunst.
Van jongsaf aan onderzoekt hij de percussiemogelijkheden van alledaagse objecten: koektrommels, fietsspaken, keukentafels, conserveblikken. De piano is zijn hoofdinstrument gebleven dat hij op alle mogelijke manieren onderzoekt, uitdaagt en op onconventionele manieren laat klinken.

Slagwerker George Hadow behoort tot de inspirerende lichting eigenzinnige improvisatoren in Amsterdam met 'een eigen handtekening'. Zijn percussieve arsenaal is opgebouwd uit persoonlijke ontwikkelde en traditionele technieken. Hij zet ze in met grote communicatieve fijnzinnigheid, percisie en timing.
George maakt deel uit van groepen als Kuhn-Fu kwartet, Blue Lines trio & sextet, Xavier Pamplona Septet en staat samen met Mieke Lokkerbol en Raoul van der Weide aan de wieg van de maandelijkse Pintotonics n+1 serie die in 2014 startte.

------

GEANNULEERD