Sprekend Mokum

Woongemeenschap Oudezijds 100 en Kruispost

5 april 20:00 - 22:00

Midden op de Wallen, op Oudezijds 100, bevindt zich een woongemeenschap op religieuze grondslag. Onverzekerden, daklozen en ongedocumenteerden komen naar Oudezijds 100 en/of de Kruispost voor maatschappelijke opvang, begeleid wonen, medisch-maatschappelijk werk, medische zorg en meer. Diverse vrijwilligers bieden vanuit hun eigen specialisme ondersteuning : medici, psychologen, tandartsen, een apotheker, een fysiotherapeut, maatschappelijk werkers, een advocaat, receptionisten en administratieve ondersteuners. De aanpalende woongemeenschap functioneert voor de intramurale zorg als een groot gezin en oefenschool waarin hulpvragers opgenomen worden of van waaruit de extramurale zorg en hulpverlening wordt ondersteund.

Geïnspireerd op een voorbeeld uit Parijs, stichtte het predikanten-echtpaar Rolf en Georgine Boiten-Du Rieu in de jaren 1950 Oudezijds 100. Het complex beslaat inmiddels 10 panden. Dochter Lyke Florentinus-Boiten groeide op in de leef-werkgemeenschap. Het is ook de plek waar zij haar man leerde kennen.

Chaja Zeegers interviewt Lyke Florentinus-Boiten over dit kloppende hart van menselijke verbondenheid midden op de Wallen. Ook kijken we naar een documentaire over Oudezijds 100.

 

KAARTVERKOOP IN HUIS DE PINTO Per voorstelling zijn enkele kaarten beschikbaar die vooraf besteld en betaald kunnen worden in Huis De Pinto.

DATUM EN TIJD dinsdag 5 april 20.00 uur | Zaal open 19.30 uur | Toegang €6,00 | Toegang 5,00 op vertoon van Stadspas met groene stip | Vrienden gratis

bestel kaartjes