Wit op wit - Gottfried & Iturrospe

5 januari 20:00 - 22:00

Huis de Pinto organiseert i.s.m. het Conservatorium van Amsterdam een laagdrempelig, informeel podium voor talentvolle musici die ook eens zonder stress iets willen uitproberen; nieuw repertoire, een try-out, improvisatie: Wat zíj willen!

Op 5 januari speelt het duo Stefan Gottfried (saxofoon) & Jasper Iturrospe (gitaar) een nieuwjaarsconcert!

Ze treden op met een gevarieerd repertoire van Marius Neset, Astor Piazzolla, Ralph Towner, Stefan Gottfried, Antonio Carlos Jobím, Raphael Rabello, Claude Debussy en Walter Haberl.
Met als hoogtepunt White on White van Ligeti.

zaal open 19:30 | aanvang 20:00
toegang 5 euro (enkel contact, geen pin aanwezig)


programma

Pragues Ballet - Marius Neset
Histoire du Tango, Night Club 1960, Concert d'aujourdhui - Astor Piazzolla
Simone - Ralph Towner
O.K. - Stefan Gottfried
Brigas nunca mais - Antonio Carlos Jobím
Ainda Me Recordo - Raphael Rabello
Histoire du Tango, Café 1930 - Astor Piazzolla

impro

Syrinx
- Claude Debussy
Aurora - Walter Haberl
Felicidade - Antonio Carlos Jobím

White on White
- Ligeti
Green & golden - Ralph Towner


biografie

Saxofonist Stefan Gottfried (Oostenrijk) studeerde aan de Musik und Kunstuniversität in Wenen onder leiding van Andy Middleton, waar hij cum laude afstudeerde. Nadien studeerde hij verder aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag, waar hij in 2017 afstudeerde bij John Ruocco, Toon Roos en Rolf Delfos. Hij speelde in vele ensembles en op internationale festivals zoals o.a. North Sea Jazz, Jazz in Duketown (NL), Brosella Jazz Brussels (BE). In 2013 won Stefan Gottfried de 1e prijs van de Marianne Mendt Jazz Award in de categorie 'Beste instrumentalist'.
Gitarist Jasper Iturrospe (België) begon zijn muziekstudie bij de klassieke gitarist Enno Voorhorst aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Op dit moment rondt hij zijn laatste jaar van zijn master af aan het Conservatorium van Amsterdam bij Gabriel Bianco. In de afgelopen jaren speelt hij met zowel zijn solo programma alsook met diverse ensembles doorheen Nederland en België. Jasper behaalde eerste prijzen bij onder meer het Antwerpen Gitaar festival en het Belfius Classics concours.