LezingSprekend Mokum

Winkels en straatbeelden

17 februari 19:30 - 21:30

Historicus Clé Lesger vertelt hoe winkels het straatbeeld in Amsterdam kleuren en vormen. Hij neemt ons mee op een historische ontdekkingstocht vanaf de 16e eeuw. Hij licht zijn verhaal toe met beeldmateriaal.

Lesger neemt ons mee langs winkels en winkelstraten vanaf de tijd dat de beroemde dichter Joost van den Vondel (1587- 1679) een winkel in zijde bezat in de Warmoesstraat, een van de oudste winkelstraten van Amsterdam.
De tijdreis gaat langs sobere uitstallingen op de stoep, langs luifels en uithangborden en naar weelderige interieurs. Hoe werden de waren uitgestald om kopers te verleiden er hun geld uit te geven? Wie kwamen er rondneuzen en welke koopwaren vielen bij het winkelend publiek in de smaak?

De winkels en de winkelstraten veranderden rigoreus in de loop der eeuwen. Onder invloed van architectuur en techniek en de wensen van het winkelend publiek. Winkeliers vestigden zich op specifieke locaties. We zien hoe het stratennetwerk is ontstaan, veranderd en ook waar het is blijven bestaan zoals wij dit nu nog kennen.

KAARTEN RESERVEREN en vermeld naam en telefoonnummer
mail contact@huisdepinto.nl   of  
bel 020-3700210 tussen 13.00 en 17.00 uur.


RESERVERINGEN OPHALEN uiterlijk een kwartier voor aanvang.


AFZEGGEN? Graag bijtijds in verband met het beperkt aantal beschikbare plaatsen.

DATUM EN TIJD
donderdag 17 februari | aanvang 20.00 uur | zaal open 19.30 uur |
toegang € 5,- | student/stadspas € 3,50  | gratis voor Vrienden van Huis De Pinto