Lezing

Vrijheidsmaaltijd

5 mei 18:00 - 20:00

Historicus Timo van Barneveld interviewt Frank Hemminga over het boek Wacht maar: Het veelbewogen leven van Henriëtte Pimentel.
Na afloop is er een vrijheidsmaaltijd met soep en brood.

Frank Hemminga is co-auteur van het boek Wacht maar. Het veelbewogen leven van Henriette Pimentel. Hierin wordt verteld hoe 600 joodse kinderen uit de crèche tegenover de Hollandse Schouwburg werden gered dankzij de samenwerking van het Joods verzet, het Protestants verzet, en het Studentenverzet, de crècheleidsters en hun directrice Henriëtte Pimentel. Slechts een ligusterheg scheidde de tuin van Hervormde kweekschool op de Plantage Middenlaan 27 van de crèche van Henriëtte Pimentel op nummer 31.

De moeder van  Frank Hemminga was een van de leidsters in de crèche tegenover de Hollandse Schouwburg. Zij bewaarde een boek met foto's van de kinderen met daarbij hun namen. Hemminga heeft nog steeds contact met een aantal van de overlevende kinderen. Over deze bijzondere contacten en wat vrijheid voor hen betekent, zal hij vertellen.

DATUM en TIJD
donderdag 5 mei | inloop 17.30 uur | einde 20.00 uur | toegang gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. 

Vanaf 17.50 uur worden niet afgehaalde kaarten vrijgegeven voor de wachtlijst.
Eventueel afzeggen, graag bijtijds in verband met de beperkte plaatsen.

U kunt een gratis kaartje (Vrienden-ticket) bestellen met de knop hieronder. Doet u dat vooral, zodat we kunnen inschatten hoe druk het wordt.

bestel kaartjes