Concert

Trio Fluvio's Tour de France Musicale

4 februari 15:00 - 17:00

Tour de France Musicale

Het ensemble Trio Fluvio, dat bestaat uit Josephine van Pampus (dwarsfluit), Gerard Vlaanderen (altviool) en Elly Linger (piano), trad eerder op in Huis De Pinto. Dit jaar verzorgen ze een muzikale Tour de France m.m.v. sopraan Femke Leek en verteller Herre van de Waerdt.

Een romantisch verhaal vormt de basis van het programma. Op het terras van het Café du Tour op de Champs Elysées ontvangt ober Herre het publiek. Daar vertelt hij over zijn reis in het spoor van de Tour, een veelbewogen fietstocht die met liefdesverdriet eindigt. Geleidelijk worden de terrasgasten meegenomen naar de verrassende ontknoping van het verhaal.

De pleisterplaatsen van deze Tour de France - de bergen, de velden, en dorpen aan zee - worden muzikaal omlijst door gevarieerde licht klassieke muziek van Franse componisten, waarbij ook bekende muziekstukken als de Sicilienne van Gabriel Fauré te horen zijn. De terrasgasten vinden de muzikale hoogtepunten van deze Tour de France op de menukaart, die zij bij aankomst ontvangen. Er klinken ook Franse chansons, die uiteraard uit volle borst meegezongen kunnen worden. 

DATUM EN TIJD Zondag 4 februari 2024 | Aanvang 15.00 uur | Zaal open 14.30 uur | Entree € 6,00 | Stadspas € 5,00 | Vrienden van Huis De Pinto gratis

bestel kaartjes