ConcertPintotonics n+1

Thollem McDonas & New Rumours (and other noises)

13 april 20:30 - 23:00

Pintotonics n+1 is het maandelijkse muziek improvisatie programma in Huis de Pinto. Steeds zijn er twee optredens; een solo en een ensemble.

Solo:

Thollem Mcdonas

Thollem Mcdonas is een Amerikaanse pianist, improvisator en componist van Iers/Cherokee afkomst met een geheel eigen stem. 

Als improviserend pianist slaagt hij er in een grote verscheidenheid aan muzikale bronnen van Klassiek tot Punk, van Middeleeuws tot Ethnisch in te zetten en te transformeren tot nieuwe persoonlijke klankfantasieen vol onverwacht melodisch lijnenspel en weerbarstige ritmes.

Ensemble:


'New Rumours (And Other Noises)' trio + Mars Williams

Mars Williams / alt en tenor sax
www.marswilliams.com
Ada Rave / sopraan sax, alt sax, tenor sax + prepararties 
www.adarave.com
Nicolas Chientaroli / piano+preparaties
www.nicolaschientaroli.com
Raoul van der Weide / contrabas + kraakdoos + objecten
www.raoulvanderweide.nl

'NR(AON) is een avontuurlijk improviserend trio met een sterk gevoel voor klanksfeer en structuur. Alle stukken ontstaan zonder werkplan vooraf tijdens het collectieve improviseren, pas achteraf kan vastgesteld worden wat het concertplan heeft opgeleverd. Voor het oncert in de 'Pintotonics n+1' serie zal NRAON samenwerkenmetde fantastische Amerikaanse saxofonist Mars Williams (Chicago).

Ada Rave en Nicolas Chientaroli zijn actieve improvisatoren uit Buenos Aires en sinds 2013 woonachtig in Amsterdam'. Raoul van der Weide is een eigenzinnige contrabassist met een eigen taal en met een ruime en levendige praktijkervaring'. In het najaar van 2015 zal de eerste CD van het NRAON trio op het Casco Records label verschijnen.

Entree 7,50 euro

i.v.m. beperkt aantal plaatsen wordt reserveren aanbevolen. Dit kan alleen telefonisch via 020 - 3700210 of door langs te gaan bij Huis de Pinto.