ConcertMuziekmatinee

Tango Por Tres

17 november 16:15 - 18:15

Tango Por Tres

Stephen Meyer - viool
Jacqueline van der Zwan - fluit
Anna van Nieukerken - piano


Tango Por Tres is dé nieuwe Nederlands-Vlaamse tangobelofte, nodigt u uit voor een warmbloedig middagje!. Laat u meevoeren naar Almagro, naar Buenos Aires, op hun prachtige tango's. Dit trio speelt oude tango’s in een eigenzinnig jasje en melodieus eigen werk.

De doorgewinterde musici van Tango Por Tres hebben (lang) na hun klassieke conservatoriumopleiding het hart verpand aan de tango. Tango Por Tres treedt regelmatig op in Nederland en trad op tijdens festivals in het buitenland.

Tango Por Tres heeft een unieke configuratie: viool, fluit, piano.
Deze combinatie is in de tangomuziek ongebruikelijk. Niettemin heeft de bezetting een historische grondslag. De eerste instrumenten in tango waren de viool en fluit; deze vormden vaak samen met gitaar en soms bandoneon een orquesta tipica criolla. Later verscheen de piano ten tonele en verdween de fluit wat uit beeld.

Het repertoire reikt van oude meesters zoals de Caro en Cobián, via componisten uit de hoogtijdagen zoals Salgán en Piazzolla tot hedendaagse componisten, zoals Kraayenhof, Gallo, Beytelmann en de leden van het ensemble zelf. Uitsluitend eigen arrangementen, om zo de buitengewone instrumentencombinatie optimaal te kunnen benutten.

toegang 5 euro | kinderen 2,50 euro | gratis toegang voor Vrienden van Huis De Pinto
reserveren via matinee@huisdepinto.nl of 020-3700210