Staat er wat er staat? - UITVERKOCHT

11 oktober 20:15 - 22:15

Een cursus voor iedereen die nieuwsgierig is naar gedichten. Hoe lees je gedichten, hoe kun je ze duiden? In vier avonden reizen door een landschap van moderne poëzie uit de 20e en 21e eeuw.

Poëzie is voor iedereen, zolang je er maar aan durft te beginnen. Door samen te lezen, vragen aan elkaar en aan het gedicht te stellen, leren we wat gedichten in zich dragen. Er is geen goed of fout. Hardop lezen kan verhelderend werken. Een inzicht van iemand anders kan een sleutel zijn om een gedicht te openen. Een open opstelling is het enige dat je mee hoeft te nemen.
In vier maandelijkse bijeenkomsten worden Nederlandse of vertaalde gedichten behandeld. Ook lezen we korte essays en bekijken we filmpjes. Florence Tonk leest uit eigen werk en dat van andere dichters: van Elizabeth Bishop tot H.H. ter Balkt en Menno Wigman. Ook kunnen deelnemers zelf gedichten meenemen die ze graag willen bespreken.

data: donderdag 13 september, 11 oktober, 8 november en 13 december
tijd: van 20:15 tot 22:15
kosten: 10 euro per avond of 35 euro voor de gehele cursus

maximaal 12 deelnemers - tijdig inschrijven via salon@huisdepinto.nl wordt aangeraden!

Florence Tonk is schrijver, dichter en journalist. Haar gedichten verschenen onder andere in Het Liegend Konijn, Awater, Bunker Hill en Hollands Maandblad. In 2006 debuteerde zij met de dichtbundel Anders komen de wolven. In 2010 verscheen haar roman Blijf bij ons (longlist ‘Academica Literatuurprijs’ en longlist ‘Vrouw & Proza Debuutprijs’). In 2013 verscheen haar tweede dichtbundel Rijgen en recent verscheen haar roman IJsheiligen.