Koffieconcert

Soneto Duo

12 november 11:00 - 12:00

‘Jong talent’ is een koffieconcert in samenwerking met het Conservatorium van Amsterdam.

Soneto Duo

Neus Minguez, saxofoon
Apollon Kalamenios, piano

Wist u dat Federico García Lorca behalve een van de invloedrijkste Spaanse schrijvers van de 20e eeuw was, ook een professionele pianist was?  Soneto Duo bestaat uit twee bevriende muzikanten die een grote bewondering delen voor Lorca. Ze wonen in Amsterdam, maar beiden zijn afkomstig uit mediterrane landen (Spanje en Cyprus). Hun interdisciplinaire optredens combineren verschillende soorten kunst met muziek als rode draad.

Op dit project MusicaLorca neemt het Soneto Duo als uitgangspunt een origineel stuk Homenatge a Lorca (Hommage to Lorca), oorspronkelijk voor saxofoon en piano van de Spaanse componist Joan Albert Amargós. Dit stuk is gebaseerd op drie Spaanse volksliederen die Lorca zelf adapteerde voor zang en piano (Los cuatro muleros, Anda Jaleo, Zorongo). 

Andere belangrijke onderdelen in dit project zijn de muzikale improvisaties op Lorca’s gedichten en de verbinding die ze ontdekten tussen Lorca en Griekse poëzie en muziek. Deze cross-over bracht hen ertoe arrangementen te maken van Griekse muziek geïnspireerd door de literatuur van Lorca en tot nieuw gecomponeerde stukken van Apollon.

DATUM EN TIJD zondag 12 november| Aanvang 11.00 uur | Zaal open 10.30 uur | Entree € 6,00 | Op vertoon van Stadspas met groene stip € 5,00 | Vrienden gratis

bestel kaartjes