Muziekmatinee

no labels festival - Some like it modern

1 oktober 16:15 - 18:00

Some Like it Modern 
Duo Mafalda & Marta

Mafalda         Baritone Saxofoon
Marta Mata   Piano

In het kader van onze Muziekmatinee-serie programmeren we van oktober tot januari het No Labels Festival. Ontdek melodieën waar "nieuwe muziek" precies dat betekent: klankcreaties geboren uit het heden. Vier het hier en nu met indie-invloeden en experimentele beats, terwijl de toekomst zich ontvouwt in elke noot.

Het duo Marta & Mafalda ontstond in 2021 in Amsterdam door de passie van beide musici voor kamermuziek. Hun wens is als saxofoon en piano duo arrangementen te maken van bekende werken evenals jonge componisten opdracht te geven. Hierdoor kan het publiek een frisse als ook een emotioneel muzikaal pad ervaren van de nieuwste creaties.

Mafalda is een Portugese freelance saxofoniste, die graag met andere artiesten creëert. In 2022 studeerde ze cum laude af in klassieke saxofoon en kamermuziek aan het Conservatorium van Amsterdam en won ze de Dutch Classical Talent Award als lid van het Maat Saxophone Quartet. Door het ontwikkelen van projecten met nieuwe muziek en innovatieve concert-opstellingen wil Mafalda bijdragen aan de toekomst van haar instrument en de uitvoering van klassieke muziek. 

Marta Mata studeert sinds 2020 aan het Conservatorium van Amsterdam onder leiding van professor Frank van de Laar. Gelijktijdig met haar solo-piano praktijk werkt ze samen met hedendaagse componisten en brengt ze hun werken in premiere. In 2021 ontving ze de beurs Formação em Artes no Estrangeiro van de Calouste Gulbenkian Foundation, die haar helpt haar huidige masterstudie voort te zetten

Programma:

Primo Ish-Hurwitz     Sonata for baritone saxophone and piano (2023)

José Benjamín           Falces Transfers (2019)

Johannes Brahms      Sonata no. 1 for cello and piano in E minor op.38 (1862-65)

DATUM EN TIJD Zondag 1 oktober | Aanvang 16.15 uur | Entree € 6,00 | Kinderen € 2,50 | Stadspas met groene stip € 5,00 | Vrienden van Huis De Pinto gratis

bestel kaartjes