Smaken verschillen

20 september 20:00 - 00:00

Vervlogen tijden komen tot leven met verhalen, herinneringen en een proeverij tijdens het historische programma van Huis De Pinto. Aan de hand van verschillende thema’s uit het Amsterdamse verleden leggen een historicus en een ooggetuige hun verhalen voor aan het publiek. Zo komen geschreven geschiedenis en historische ervaring bij elkaar.


Op 20 september staat de culinaire geschiedenis van Amsterdam op het menu. Wat schafte de pot van vroeger? Kookhistorica Marleen Willebrands vertelt over sjieke grachtengordeldames, die onderling hun keukengeheimen uitwisselen en deze optekenen in handgeschreven kookboeken. Een schril contrast met de voeding van de arme Amsterdammers.

Hiske Versprille studeerde filosofie en is culinair recensent van Het Parool. Welke restaurants bezoekt ze en hoe komt ze tot haar oordeel? Wat is nouveau ruig? En komt alles binnenkort uit de moleculaire keuken? Alle antwoorden, gekookte tulpenbollen en gastronomische muziek op smaak geserveerd bij Spreekstof.


zaal open 19:45 | aanvang 20:00
toegang 5 euro, voor studenten 3,50 euro