Pintotonics n+1

Sanem Kalfa & Frans Vermeerssen Trio

9 januari 19:30 - 22:00

"Muziek bestaat niet. Het is hooguit een illusie." Misha Mengelberg.

SET 1 S O L O
SANEM KALFA stem
https://sanemkalfa.com

Sanem Kalfa is een Amsterdam woonachtige Turkse zangeres met een uitgesproken stijl die zich het beste laat beschrijven als een eigenzinnige mix van jazz, improvisatie en wereldmuziek met wortels in de Turkse volksmuziek. Zelf zegt Sanem het volgende: ‘In my solo performance, the voice takes a number of different roles and shapes such as telling stories, singing lyrics and instrumental singing and sound painting. It tells personal stories side by side with stories of others showing many faces of strength’.

SET 2 Frans Vermeerssen trio
FRANS VERMEERSSEN tenor sax, composities
DION NIJLAND contrabas
THOMAS JASPERS drums

vermeerssen.nl
dionnijland.com

credit foto: Noud Van Diepen

De trio bezetting is volgens Vermeerssen de kleinste ‘complete’ band in de jazzmuziek. Veel van zijn favoriete muziek is trio muziek: Sonny Rollins’ Way Out West en Live at the Village Vanguard; Ornette Coleman’s At the Golden Circle, het werk van Ab Baars trio, maar ook het trio werk van Arthur Blythe en het illustere Air-trio met Henry Threadgill.

Met bassist Dion Nijland werkte Vermeerssen al lange tijd samen in de groep ‘Talking Cows’. Drummer Thomas Jaspers -  als opkomende en veelzijdige drummer veelgevraagd - maakt de groep compleet. Voor een nieuw album schreef Vermeerssen alle composities.

‘Iedere compositie is vooral een richtingaangever voor improvisatie. Soms alleen een melodie, soms een melodie met een uitgeschreven baslijn, soms een melodie met akkoorden. Die improvisaties zijn collectief, bassist en drummer fungeren daarin niet zozeer al begeleiders maar als volwaardige solisten met een eigen inbreng en verantwoordelijkheid. De stukken refereren vaak aan andere muziek maar zijn nooit een poging tot kopie. Het is muziek over muziek in de breedste zin.’ – Frans Vermeerssen.

<><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><>

Editie 13 Februari 2023
Solo set door alt-saxofonist Marcus Warnheim

Ensemble set door Sound-Lee! (the music of Lee Konitz) met:
Guus Janssen piano  
Natalio Sued tenor saxofoon 
Giuseppe Doronzo bariton saxofoon 
Raoul van der Weide contrabas 
Wim Janssen slagwerk

<><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><>

DATUM EN TIJD Μaandag 9 januari | Αanvang 19.30 uur | Zaal open 19.00 uur | Eindtijd 22.00 uur | Entree € 7,00 | Op vertoon van Stadspas met groene stip € 5,00 | Vrienden Huis De Pinto gratis

bestel kaartjes