ConcertPintotonics n+1

Raoul van der Weide & Mask Quartet

10 oktober 20:00 - 23:00

'Muziek bestaat niet. Het is hooguit een illusie' - Misha Mengelberg

Pintotonics n+1 presenteert maandelijks een prikkelend en uitdagend jazz en improvisatie programma waarin een mix van aanstormend talend en bewezen kwaliteit zich laat horen. Avontuur en authenticiteit van het gebodene, de persoonlijke muziekopvatting en de musici centraal staan. 

Raoul van der Weide

Contrabassist en 'klankmagier' Raoul van der Weide opent de avond met een open solo set die qua vorm ter plekke ontstaat. Raoul van der Weide (Fontenailles/Fr, 1949) speelde 6 jaar klassiek viool oa in het Noord-Hollands Jeugdorkest. Als contrabassist ontwikkelde hij zich grotendeels autodidactisch maar studeerde ook klassieke contrabas bij John Clayton en Norma Brooks. Als improvisator ligt de creatieve nadruk op de ontwikkelingsmogelijkheden van een open persoonlijke esthetiek in de ruimste zin. Ook het blijvend verdiepen van een eigen geluid, intonatie en zeggingskracht – van: de muzikale vingerafdruk - wordt van belang geacht.

Mask Quartet

De tweede set wordt verzorgd door het briljante 'Mask Quartet' waarin de fine fleur van de nieuwste lichting vrouwelijke Europese improvisatoren zijn verenigd.  
Mette Rasmussen - alt saxofoon
Ada Rave - tenor saxofoon + klarinet
Susana Santos Silva - trompet
Kaja Draksler - piano

Op 7, 8 en 9 oktober aanstaande vindt October Meeting 2016 plaats, een inspirerende ontmoeting van toonaangevende jonge improviserende musici uit Nederland en omringende landen, georganiseerd in samenwerking met Dutch Performing Arts. Dit zal plaatsvinden in het Bimhuis. Op 10 oktober komen bovenstaande musici nog een keer samen om een concert in Huis De Pinto te verzorgen. 

toegang 10 euro  I 7 voor studenten of CJP

reserveren via 020-3700210

Afbeeldingen