Muziekmatinee

Play/Space

19 maart 16:15 - 18:00

Play / Space is een innovatief duoprogramma, gecentreerd rond een nieuw werk voor panfluiten en blokfluiten van Wilma Pistorius, gecreëerd in samenwerking met Mariana Preda en Juho Myllylä . Het zoekt de grens op tussen compositie en improvisatie. Waar ontmoeten ze elkaar, en waar ligt het breekpunt? 

Door gecomponeerde en geïmproviseerde elementen te combineren, schept het stuk ruimte voor gezamenlijke creatieve ingevingen. De muziek wordt een interactie, niet alleen tussen de musici en de geest van de componist, maar ook tussen de uitvoerenden en het publiek. Door spontane reacties van zowel luisteraars als musici, ontsnapt de muziek van de geschreven noten en wordt het een gesprek. 

Het stuk is bij elke uitvoering anders: niet alleen variëren de improvisaties met de ingevingen en inspiratie van de musici, maar ook worden deze beïnvloed door de locatie en het publiek. Nieuwe creatieve beslissingen moeten bij iedere uitvoering worden genomen, sommige in real time. 

Dit brengt verrassingen en nieuwsgierigheid naar de bekende ervaring van het schrijven, uitvoeren en horen van een muziekstuk. Door de musici en het publiek een zekere mate van controle te geven over het stuk, wil Pistorius een ervaring creëren die minder formeel is en meer menselijk; met minder perfectie en meer vrijheid. 

Naast het nieuwe werk van Pistorius, beschikt het programma over sferische, landschap-achtige hedendaagse composities (space ) in contrast met opgewekte en energieke volksdansen (play). 

DATUM EN TIJD Zondag 19 maart | Aanvang 16.15 uur | Entree € 6,00 | Kinderen € 2,50 | Stadspas met groene stip € 5,00 | Vrienden van Huis De Pinto gratis

bestel kaartjes