Muziekmatinee

Play/Space

19 maart 16:15 - 18:00

Play / Space is gecentreerd rond een nieuw werk voor panfluiten en blokfluiten van Wilma Pistorius, gecreëerd in samenwerking met Mariana Preda en Juho Myllylä. Het zoekt de grens op tussen compositie en improvisatie - waar ontmoeten ze elkaar, en waar ligt het breekpunt? 

Play / Space combineert gecomponeerde en geïmproviseerde elementen. Zo schept het stuk ruimte voor gezamenlijke creatieve ingevingen en wordt de muziek een interactie. Door spontane reacties van zowel luisteraars als musici, ontsnapt de muziek van de geschreven noten en wordt het een gesprek. 

Dit brengt verrassingen met zich mee  en nieuwsgierigheid naar de bekende ervaring van het schrijven, uitvoeren en horen van een muziekstuk. Door de musici en het publiek een zekere mate van controle te geven over het stuk, wil Pistorius een ervaring creëren die minder formeel is en meer menselijk; met minder perfectie en meer vrijheid. 

Naast het nieuwe werk van Pistorius, biedt het programma sferische, landschap-achtige hedendaagse composities (space ) in contrast met opgewekte en energieke volksdansen (play). 

DATUM EN TIJD Zondag 19 maart | Aanvang 16.15 uur | Entree € 6,00 | Kinderen € 2,50 | Stadspas met groene stip € 5,00 | Vrienden van Huis De Pinto gratis

bestel kaartjes