ConcertPintotonics n+1

Pintotonics op bezoek bij Splendor

12 september 20:00 - 23:00

'Muziek bestaat niet. Het is hooguit een illusie' - Misha Mengelberg

Pintotonics n+1 presenteert maandelijks een prikkelend en uitdagend jazz en improvisatie programma waarin toegankelijke authenticiteit van de muziek en de de musici centraal staan. Pintotonics n+1 gaat eenmalig op bezoek bij Splendor Amsterdam in de Nieuwe Uilenburgerstraat!

De solo set zal worden verzorgd door het aanstormende Itaiaanse talent baritonsaxofonist Giuseppe Doronzo (1987, Barletta, It). Giuseppe Doronzo weet met een uitzonderlijk sensitief klank vocabulaire meeslepende en toegankelijke improvisaties op te zetten vanuit een persoonlijk en poetisch universum. Zijn focus richt zich op een muzikale horizon die hedendaagse gecomponeerde muziek, jazz en niet-westerse bronen combineert. Zo ontstaan spontaan multiphonics (gelaagde klanklagen), microtonaliteit en polyritmische structuren in eenmalige, onvoorspelbare en onherhaalbare samenhang.

De ensemble set wordt ditmaal verzorgd door het internationaal gelouterde improvisatie duo Tobias Delius (tenor sax + klarinet) en Michiel Scheen (piano, composities). Het duo navigeert tussen jazz traditie en spannende en unieke klankvondsten. Door de samenwerking van al meer dan 30 jaar, hebben zij een bijzondere diepte in hun muziek weten te ontwikkelen. Het programma biedt een interessant palet aan kleuren: van eigen composities - pittig, elegant, melancholiek, vrolijk - tot Ellington en Fats Waller.          

Toegang 10 (7 met cjp) I Reserveren  020-3700210
Afbeeldingen