LezingPinto literair

Biograaf Auke Kok over Johan Cruijff

12 april 20:00 - 22:00

Johan Cruijff, de biografie, door Auke Kok, daarover gaat het deze avond, dus verwacht pakkende beelden, aangrijpende muziek en kritische noten... Kok stelt amusante vragen die verder graven dan slechts het oppervlakkige beeld dat aan deze grootheid kleeft. Zo komen we op deze avond dichter op aarde bij deze inmiddels echte Engel.

Cruijff is de enige sporter met de status van kunstenaar, artiest, ziener. Naar eigen zeggen was hij zo egoïstisch als de pest. Hij is van het bijna uitgestorven Amsterdams type met een houding van 'Wat moet jij nou?'. In bepaalde tijden was hij in zijn leven vaste klant bij de psycholoog, en ook op die banken strooide hij met kromme uitspraken als 'Je speelt voor jezelf in een team'. Een man voor wie elke directie- en bestuurskamer een arena was, die voetbal deed lijken op ballet. Hij werd in Duitsland vergeleken met Herbert von Karajan, was een 'superstar' volgens de cover van Time, stond in Spanje vanwege zijn grote mond ook wel bekend als El Dictator maar tegelijk toch ook als grootste persoonlijkheid van Catalonië; als taalvernieuwer en eeuwige mazzelaar was hij een coach met altijd una flor en el culo. JC, nog steeds een garantie voor een gradioos avondje uit.

KAARTVERKOOP IN HUIS DE PINTO Per voorstelling zijn enkele kaarten beschikbaar die vooraf besteld en betaald kunnen worden in Huis De Pinto.

DATUM EN TIJD dinsdag 12 april | Aanvang 20.00 uur | Zaal open 19.30 uur | Eindtijd 22.00 uur | Entree 6,00 | Op vertoon van Stadspas met groene stip 5,00 | Vrienden gratis

bestel kaartjes