Bijeenkomst

Op zoek naar de verloren tijd van Marcel Proust

28 april 11:00 - 15:00

Op zoek naar de verloren tijd van Marcel Proust op zondag 28 april van 11:00 tot 15:00 uur in het HUIS DE PINTO met na afloop een Verre d’Amitié. 

Lezingen van Annelies Schulte Nordholt: Proust en het Bretonse landschap en van Nell de Hullu-Van Doeselaar: Marcel Proust en de medische wetenschap in de Belle Epoque. Het dossier Cottard. ‘s Middags een Proust-film van Nina Companeez:  A la recherche du temps perdu, Frans met Nederlandse of Engelse ondertiteling. Korte inleiding door Anja-Hélène van Zandwijk.

Annelies Schulte Nordholt doceert Moderne en hedendaagse Franse letterkunde aan de Universiteit Leiden. Ze publiceert regelmatig over het werk van Marcel Proust en andere Franse schrijvers. Meest recente publicatie : Georges Perec et ses lieux de mémoire. Le projet de Lieux, Leiden – Brill, 2023. 

Nell de Hullu-Van Doeselaar is bestuurslid van de Marcel Proust Vereniging en publiceert regelmatig over het werk van Marcel Proust.

“Geloven in de medische wetenschap zou een enorme dwaling zijn, maar er niet in geloven is wellicht nog erger, want uit die opeenstapeling van missers komen mettertijd enkele waarheden tot stand.” Uit: Op zoek naar de verloren tijd 3: De kant van Guermantes

Over de film:
Na het betoverende ballet van Roland Petit en de indrukwekkende films die we op voorgaande Proustdagen hebben vertoond naar het oeuvre van Proust - Un amour de Swann van Volker Schlöndorff (1984), Le Temps retrouvé van Raoul Ruiz (1999) en La Captive van Chantal Akerman (2000) - kunt u nu genieten van een van de films van Nina Companeez uit haar serie A la recherche du Temps perdu uit 2011, vol van heerlijk speelplezier.

bestel kaartjes