ConcertPintotonics n+1

Oğuz Büyükberber + Duo Josep-Maria Balanyà & George Hadow

14 maart 19:30 - 22:00

Pintotonics n+1 presenteert maandelijks een prikkelend en uitdagend jazz- en improvisatieprogramma waarin authenticiteit van de muziek en de musici centraal staat.

'Muziek bestaat niet. Het is hooguit een illusie' Misha Mengelberg

SET 1 SOLO

Oğuz Büyükberber, klarinet & bas-klarinet 
www.oguzbuyukberber.com 
‘(…) intense focus that comes with solitude when working on a painting, is what I experience during a solo performance.
The challenge I create to take in every solo improvisation is the lack of the possibility to go back in time. Whereas in painting, one can take a break, take all the time to erase, reflect, edit, start over. Music is time, real time' – Oğuz Büyükberber


SET 2 DUO 
Josep-Maria Balanyà, piano, speelgoed, objecten 

De Catalaanse pianist, improvisator, componist, klankonderzoeker Josep-Maria Balanyà (1949) behoort tot de categorie improvisatoren die ook actief praktiserend is in andere disciplines zoals theater, fotografie, schilderkunst. 
Zijn fascinatie voor klankexperimenten begon op jonge leeftijd in Barcelona. Daar kreeg hij  klassiek pianoles en zong mee in het kerkkoor. Hij begon vroeg met het onderzoeken van de percussieve mogelijkheden van alledaagse objecten zoals koektrommels, fietsspaken, conserveblikken. Maar de piano is zijn hoofdinstrument gebleven. Het is zijn favoriete instrument dat hij op alle mogelijke manieren uitdaagt, benadert, onderzoekt en op onconventionele manieren laat klinken. Met subtiele theatraliteit.
http://balanya.net 

George Hadow, slagwerk
Slagwerker George Hadow (UK) behoort tot de inspirerende lichting jonge, eigenzinnige improvisatoren in Amsterdam met een ‘eigen handtekening’. Het zet zijn percussieve arsenaal in met grote fijnzinnigheid, precisie en timing. 
Hij is een veelgevraagd improvisator bij bestaande groepen en ad-hoc combinaties. Met zijn intuïtieve energie draagt hij bij aan een blijvende frisheid. George Hadow maakt deel uit van Kuhn-Fu kwartet, Blue Lines Trio & Sextet, Xavier Pamplona Septet.

Samen met Mieke Lokkerbol en Raoul van der Weide staat George aan de wieg van Pintotonics n+1. Deze maandelijkse serie begon in 2014 aan het begin van het hernieuwde Huis De Pinto als literair en cultureel centrum. 

KAARTEN RESERVEREN met vermelding van naam en telefoonnummer
mail contact@huisdepinto.nl of 
bel 020-3700210 tussen 13.00 en 17.00 uur.


RESERVERINGEN OPHALEN
Uiterlijk een kwartier voor aanvang.AFZEGGEN? Graag bijtijds in verband met het beperkt aantal beschikbare plaatsen.

DATUM EN TIJD
maandag 14 maart | zaal open 19.00 uur |  19.30 uur start concert | 22.00 uur einde avond
entree naar draagkracht € 10 - € 25 | studenten/CJP € 7 | gratis voor Vrienden van Huis De Pinto