Salon de Pinto

GEANNULEERD: Now you see me Moria

14 april 20:00 - 22:00

Ter gelegenheid van de tentoonstelling Now you see me Moria in Huis De Pinto vindt een speciale editie van de Salon de Pinto plaats met sprekers die nauw betrokken zijn bij de organisatie van het gelijknamige project. 

Te gast zijn:

Noemí - fotoredacteur, initiator Now You See Me Moria – 
Introductie over het project; van social media tot tentoonstellingen, boek en posters.Thomas Castro - Curator grafisch ontwerp Stedelijk Museum Amsterdam 

Grafisch ontwerp en activisme 


Bas Vroege - Directeur Paradox uitgeverij 
The action bookAya Musa - Curator of Nederland Fotomuseum en dichter
Musea and hun maatschappelijke rol 
Gedicht

De expositie Now you see me Moria brengt de barre omstandigheden van vluchtelingen in het kamp Moria onder de aandacht. Het collectief Now you see me Moria heeft ontwerpers uit de hele wereld uitgenodigd om posters te maken op basis van de foto’s die vluchtelingen zelf in de kamp hadden gemaakt. Bijna 500 ontwerpers reageerden op deze oproep. De posters konden worden gedownload en geprint met de bedoeling ze te verspreiden. 

Inmiddels hebben 15 tentoonstellingen plaatsgevonden in gerenommeerde kunstinstellingen. Ook werd een grootformaat boek gemaakt en een map met losse posters die bezoekers mee kunnen nemen om in de openbare ruimte op te hangen.

Tot 1 juni is de tentoonstelling Now you see me Moria te zien in Huis De Pinto.

KAARTVERKOOP IN HUIS DE PINTO  Per voorstelling zijn enkele kaarten beschikbaar die vooraf besteld en betaald kunnen worden in Huis De Pinto.

DATUM EN TIJD donderdag 14 april | aanvang 20.00 uur I zaal open 19.45 uur I entree vrij, een donatie voor het mogelijk maken van dit project wordt zeer gewaardeerd. Bestel rechtstreeks een kaartje op salon@huisdepinto.nl of met de rode knop.

bestel kaartjes