Muziekmatinee

NO LABELS FESTIVAL - Nieuwe Noten voor Juho Myllylä

17 december 16:15 - 18:00

In het kader van onze Muziekmatinee-serie programmeren we van oktober tot januari het No Labels Festival. Ontdek melodieën waar "nieuwe muziek" precies dat betekent: klankcreaties geboren uit het heden. Vier het hier en nu met indie-invloeden en experimentele beats, terwijl de toekomst zich ontvouwt in elke noot.

Nieuwe noten voor de blokfluit. Het soms zo veronachtzaamde instrumen kan de mooiste klankkleuren en klankeffecten oproepen. Eigentijdse componisten ontdekken meer en meer de ongekende mogelijkheden van de blokfluit. Een absolute expert is de Finse blokfluitist Juho Myllylä. In het kader van het Nieuwe Noten project nodigden de drie deelnemende festivals - Gaudeamus, November Music en het Grachtenfestival - Myllylä uit voor een rijkgeschakeerd recital.

Jonge componisten werden gevraagd om nieuw werk voor blokfluit te schrijven. Op het programma van Myllylä staan nieuwe composities van A. Crespo Barba, Hildur Elísa Jónsdóttir, Raivis Misjuns en Ernst Spyckerelle. Waves (For Juho Myllylä) van A. Crespo Barba combineert bas(set)blokfluit met sinusgolven die getriggerd worden door de fluit. Ook in Marsyas van Ernst Spyckerelle gaat Myllylä een dialoog (of wedstrijd?) aan met elektronica, terwijl Herder’s Herd van Raivis Misjuns circulaire ademhaling gebruikt voor een continu, trance-achtig geluid. Hildur Elísa Jónsdóttir schreef her immeasurable soul, een nieuw werk in vier in elkaar overvloeiende delen voor de subgrootbas- en sopraanblokfluiten. 

muziek van A. Crespo Barba, Hildur Elísa Jónsdóttir, Raivis Misjuns, Ernst Spyckerelle e.a.

Juho Myllylä is een blokfluitist, gitarist en singer/songwriter. Hij studeerde blokfluit aan het conservatorium van Amsterdam bij Jorge Isaac, behaalde in 2020 zijn masterdiploma, en werkt onder meer met The Royal Wind Music en Ensemble Gamut! Juho streeft naar een open-minded muzikantschap en laat zich niet tegenhouden door grenzen en kaders. Hij laat zich inspireren door het oude-muziekrepertoire – middeleeuws en renaissance - maar is bovenal geïnteresseerd in de ontelbare mogelijkheden van de blokfluit binnen hedendaagse muziek, en hij werkt zodoende graag samen met componisten. Als blokfluitist beweegt Juho zich in heel uiteenlopende muziekstijlen, en zo behoren jazz, rock, prog, filmmuziek en meer tot zijn muzikale landschap. Ook hier blijken in zijn handen de mogelijkheden van de blokfluit eindeloos. Tevens is Juho actief als rockmuzikant en is hij gitarist-singer-songwriter bij de progressieve alternatieve rockband Burntfield.

https://juhomyllyla.com/

Foto: Nikolas Grasso

DATUM EN TIJD Zondag 17 december | Aanvang 16.15 uur | Entree € 6,00 | Kinderen € 2,50 | Stadspas met groene stip € 5,00 | Vrienden van Huis De Pinto gratis

bestel kaartjes