Muziekmatinee

NO LABELS FESTIVAL - Ensemble Oihua

19 november 16:15 - 18:00

In het kader van onze Muziekmatinee-serie programmeren we van oktober tot januari het No Labels Festival. Ontdek melodieën waar "nieuwe muziek" precies dat betekent: klankcreaties geboren uit het heden. Vier het hier en nu met indie-invloeden en experimentele beats, terwijl de toekomst zich ontvouwt in elke noot.

Soms wil je het uitschreeuwen. Van wanhoop over al het onrecht en de oorlogszucht in de wereld. Ook componisten en musici zoeken naar een antwoord in deze verwarrende tijden. Ensemble Oihua, opgericht door de Spaans-Belgische componist en violist Saskia Venegas, staat met zijn uitvoeringen midden in deze tijd. Oihua (De Schreeuw) speelt werken van eigentijdse componisten die reflecteren op maatschappelijke issues en filosofische kwesties.
 
Met het project Brewed in NL brengt Ensemble Oihua de veelzijdigheid van het hedendaagse muzikale landschap van Nederland naar Huis de Pinto. Door middel van krachtige solo-uitvoeringen zal het publiek in aanraking komen met een heel gevarieerd en uitdagend programma, dat ruimte biedt voor meditatieve klanken, dynamisme en energetische passages.

https://www.youtube.com/@EnsembleOihua

Programma:

Ronddolen    van Wim Henderickx
Fantasie voor viool van Femke Sonnen
Inner Piece voor piano van Vanessa Lann
Il Pendolo voor contrabas van Wim Henderickx
Premonición voor viool van Saskia Venegas
Communicational Entropy voor piano van Thanasis Deligiannis.
Inkeer voor basklarinet en elektronica van Saskia Venegas

Musici:
Mayuko Takeda - Basklarinet
Ola Kwiatkowska - Viool  
Nikos Stavlas - Piano
Alejandra Rony - Contrabas

DATUM EN TIJD Zondag 19 November | Aanvang 16.15 uur | Entree € 6,00 | Kinderen € 2,50 | Stadspas met groene stip € 5,00 | Vrienden van Huis De Pinto gratis

bestel kaartjes