Pintotonics n+1

Nils Vermeulen & Blink String Quartet

11 september 19:30 - 22:00

‘Muziek bestaat niet. Het is hooguit een illusie.’ (Misha Mengelberg)

SET 1 S O L O

Nils Vermeulen

De Belgische contrabassist Nils Vermeulen komt naar Huis De Pinto met een uitdagend programma dat bestaat uit eigen stukken die deels gecomponeerd zijn en deels ter plekke geimproviseerd vanuit een onderzoekende open houding. Met een variatie aan technieken produceert, boetseert en omspeelt hij akoestische klanklandschappen met aandacht voor de kleinste details. De essentie van de ‘instant composer/improvisator’ bestaat eruit in het moment keuzes te maken die leiden tot nieuwe en onverwachte klankvoorstellingen die per definitie eenmalig en onherhaalbaar zijn.


Www.nilsvermeulen.be/aspenedities.com/catalouge/20
‘On Integration’ solo excerpt: https://youtu.be/rH62_fS6B3Q

SET 2 E N S E M B L E

BLINK snaren kwartet

GEERTE DE KOE viool
GEORGE DUMITRIU altviool
YANNA PELSER altviool
PAU SOLA MASAFRETS cello

Het akoestische BLINK snaren kwartet speelt eigen stukken waarin altijd ruimte is voor spontane klank-interventies, waar de individuele leden gelijkwaardige geïmproviseerde bijdragen aan leveren en waarbij geen sprake is van een hiërarchie: iedereen is leider. Het gezamenlijke proces van klankcreatie door de vier musici pakt steeds anders uit. Dat hangt samen met de manier waarop de speelse input van verschillende muzikale en buitenmuzikale genres – van klassieke en hedendaagse muziek, pop, jazz, muziektheatrale aspecten en allerhande ruis, kraak en schuur geluiden - zich tot een nieuwe collectieve klankfantasie ontwikkelt.

DATUM EN TIJD Maandag 11 September| Aanvang 19.30 uur | We starten op tijd, tijdens eerste set geen toegang meer, wel in de pauze | Zaal open 19.00 uur | Entree € 7,00 | Stadspas met groene stip € 5,00 | Vrienden van Huis De Pinto gratis

bestel kaartjes