Cursus

Moderne levenskunst

25 februari 19:30 - 21:30

Het Humanistisch Verbond afdeling Amsterdam - Amstelland verzorgt vanaf februari 2020 een cursusprogramma in Huis de Pinto in Amsterdam. Hieronder vindt u informatie over de cursussen, de locatie, de docenten, de kosten en hoe u zich kan aanmelden: via www.cursushumanisme.nu.

Wat maakt een leven mooi en waardevol? Waarom maak ik de keuzes die ik maak? Kies ik wel daadwerkelijk voor dat wat ik van belang vind? Houden deze vragen je bezig en ben je op zoek naar een antwoord? Je bent niet de enige of de eerste. Tijdens de cursus Moderne levenskunst sta je stil bij het belang van zelfkennis, het invullen van je vrijheid en de betekenis van vriendschap voor jouw leven. Door je te verdiepen in filosofie, te praten en te oefenen leer je scherper te denken over je eigen leven en wat je belangrijk vindt. Want daar gaat het om in deze cursus, jouw vragen over hoe te leven.

Je maakt kennis met vele denkers die je voorgingen in het onderzoek naar het goede leven. Filosofen als Montaigne, Levinas, Foucault en Nussbaum. Filosofie van de levenskunst blijft niet beperkt tot de studeerkamer maar draait juist om het leven hier en nu. Dat betekent dat er ruimte is voor teksten én voor praktische wijsheid.

Levenskunst betekent oefenen. Daarom oefen je met medecursisten onder leiding van een ervaren docent.

Wanneer: op 6 dinsdagavonden: 25 februari en 3, 10, 17, 24 en 31 maart 2020 van 19:30 – 21.30 uur
Docent: Reine Rek
Prijs (inclusief reader en koffie/thee):
€ 160 standaard
€ 110 leden Humanistisch Verbond
€ 80 bij minimum inkomen en studenten
€ 55 leden Humanistisch Verbond met een minimum inkomen

De cursus Moderne Levenskunst is volgeboekt.
Aanmelden is niet meer mogelijk.