ConcertPintotonics n+1

michael vatcher & dodo kis + julie kurris

14 september 20:30 - 22:00

Pintotonics n+1 presenteert maandelijks een prikkelend en uitdagend jazz- en improvisatieprogramma waarin authenticiteit van de muziek en de musici centraal staat

'Muziek bestaat niet. Het is hooguit een illusie' – Misha Mengelberg 

SET 1 SOLO
MICHAEL VATCHER/DRUMS, HAQUEBORD, SPEELGOED

Michael Vatcher is een ervaren en avontuurlijke Amerikaanse slagwerker met een unieke improvisatietaal waarin hij ook gebruikt maakt van een haquebord, objecten en speelgoed.

wikipedia/Michael_Vatcher
allaboutjazz.com/michaelvatcher

SET 2 DUO
DECOLO
DODO KIS/BLOKFLUITEN
JULIE KURRIS/STEM, PERFORMANCE


Het duo Décolo brengt teksten van de Poolse dichteres en Nobelprijswinnares Wisława Szymborska (1923 – 2012) in een intieme theatrale context waarin blokfluiten en stem/performance elkaar ontmoeten en in gesprek raken middels klankimprovisaties die ter plekke worden vormgegeven.
Een van de kernaspecten in Szymborska's werk is haar fascinatie voor het omzetten van het onbekende in poëzie. Dodo Kis en Julie Kurris voelen zich verwant aan deze benadering en werken aan de hand van een aantal van Szymborska's gedichten naar een improvisatiepraktijk waarin de selectie van gedichten ook als klankeilanden gaan fungeren waarin hier en daar nog tekst fragmenten van hoorbaar zijn. De gedichten worden in feite in een wisselwerking losgezongen en getransformeerd in een nieuwe geïmproviseerde realiteit die iedere keer weer spontaan ontstaat.

EARsession // Décolo - Lof der Dromen
EARsession // Décolo - Elk Geval

reserveren met opgave van naam en telefoonummer via contact@huisdepinto.nl of 020-3700210 tussen 14.00 en 16.00 uur

Afzeggen? Graag bijtijds in verband met het beperkt aantal beschikbare plaatsen. 

aanvang 20.30 uur I toegang € 10, studenten/CJP € 7 (contant) | gratis voor Vrienden van Huis De Pinto

Afbeeldingen