Pintotonics n+1

MARTIN VAN DUYNHOVEN + DUO GEORGE HADOW/d GUUS JANSSEN/p

8 mei 19:30 - 22:00

‘Muziek bestaat niet. Het is hooguit een illusie’ Misha Mengelberg

Set 1 SOLO
MARTIN VAN DUYNHOVEN slagwerk

Martin van Duynhoven (1942) is samen met Han Bennink, Pierre Courbois en John Engels een van de meest gerenommeerde jazz drummers van Nederland uit de bebop generatie van de jaren '60 en '70. Hij speelde onder anderen met Chet Baker, Frank Wright, Dexter Gordon, Boy Edgar, Theo Loevendie en Willem Breuker. Hij studeerde met een beurs in 1975 in New York waar hij onder andere lessen name bij jazz slagwerker Charles Persip. Tot 1984 leidde hij het ‘Martin van Duynhoven Percussie Ensemble’ dat vaak optrad met acrobaten, dichters en andere kunstenaars. In 1984 ontving hij de meest prestigieuze Nederlandse jazzprijs de Boy Edgar prijs. Wij zijn verheugd dat Martin van Duynhoven een solo set komt spelen in de Pintotonics n+1 serie en laten ons graag verrassen door de meester.

Set 2 DUO
GEORGE HADOW slagwerk
GUUS JANSSEN piano

‘De improvisaties van het duo George Hadow en Guus Janssen laten zich het best vergelijken met een partij snelschaak: er is geen tijd om echt na te denken zoals dat bij componeren wel het geval is. Elke beslissing betreft hier de muziek en tijd om er spijt van te hebben is er niet. Het doel zou kunnen zijn de tijd te temmen en wie weet voor eventjes te stoppen’ – Guus Janssen.

https://guusjanssen.com


Verwacht 12 Juni:
Solo set door Devin Gray/slagwerk (USA)
Ensemble set door het Jan Nijdam Kwartet
Jan Nijdam/contrabas, composities
Tobias Delius/tenor saxofoon, klarinet
Michiel Scheen/piano
Alan ‘Gunga’ Purves/percussie

DATUM EN TIJD Maandag 8 Mei | Aanvang 19.30 uur | We starten op tijd, tijdens eerste set geen toegang meer, wel in de pauze | Zaal open 19.00 uur | Entree € 7,00 | Stadspas met groene stip € 5,00 | Vrienden van Huis De Pinto gratis

bestel kaartjes