ConcertPintotonics n+1

Marcelo dos Reis/Shocron & Diaz

11 februari 00:00

'muziek bestaat niet. het is hooguit een illusie' – Misha Mengelberg

Pintotonics n+1 is een avond met akoestische geïmproviseerde en gecomponeerde muziek door een mix van aanstormend talent en bewezen kwaliteit. Er wordt altijd een solo set en een ensemble set geprogrammeerd.


Met op 11 februari een solo set van Marcelo dos Reis - gitaar

In de solo benadering van de Portugese gitarist Marcelo dos Reis zwenkt het contrast tussen lange noten en delicaat en sensitief geconstrueerde motiefjes naar meer experimenteel klankflardenonderzoek door middel van eigen technieken (met multi-phonic effecten) waardoor zogenaamde 'soundscapes' ontstaan. De gelaagdheid van deze soundscapes verkrijgt zijn emotionele diepgang mede door de manier waarop de speler daar dissonante en eigenzinnige melodielijnjes in verweeft.
Zelf vat Marcelo dos Reis een soloconcert samen als '...can be described as as a 'prepared and unprepared nylon strings concert'.

En een duo-set van Paula Shocron piano & Pablo Diaz - slagwerk, percussie.

Binnen de impro scene van Buenos Aires verzorgen pianiste Paula Shocron en slagwerker/percussionist Pablo Diaz belangrijke bijdragen op artistiek gebied. Ook als
docenten en als activisten binnen het Proyecto IMUDA dat Paul Shocron in 2012 startte. Daarbij lag de focus aanvankelijk op onderzoek van de samenhang tussen improvisatie muziek en beweging/dans maar heeft zich gaandeweg verbreed tot het onderzoeken, stimuleren en ontwikkelen van creatieve multi-disciplinaire ontmoetingen waarbij ook literatuur, beeldende kunst, video en performance betrokken worden.

Als duo werken beide musici al jaren samen, vertellen zij ieder een eigen verhaal opgebouwd uit fragmenten en lange lijnen zonder afspraken vooraf.
Soms barok, soms minimalistisch, soms virtuoos maar steeds op zoek naar een uniek gemeenschappelijk klankbeeld. De dynamische spanningsvelden die zo tussen piano en slagwerk/percussie ontstaan, hebben de luisteraar veel te bieden.

Pintotonics n+1 heeft het genoegen dit duo als primeur in Nederland te mogen verwelkomen
in 'Huis de Pinto'.

www.paulashocron.com.ar
www.proyectoimuda.blogspot.com.ar
www.pablodiaz.com.ar
www.facebook.com/diaz.pablo.85/


zaal open 20:00 | aanvang 20:30
toegang 10 euro | 7 euro voor studenten/CJP  | enkel contant, geen pin
reserveren via pintotonics@huisdepinto.nl

Afbeeldingen