Pinto literair

Louis Lehmann leeft!

26 maart 15:00 - 17:00

Pinto literair biedt in het kader van De Biograaf een gevarieerd programma over Louis Lehmann. Tijdens zijn leven waren composities van dichter Louis Lehmann (1920-2012) herhaaldelijk in Huis De Pinto te horen. Ook was er zijn beeldend werk te zien. Tien jaar na zijn dood wordt Lehmann opnieuw in het zonnetje gezet.

Het programma staat in het teken van alleskunner Lehmann, die naast scheepsarcheoloog ook een bijzonder dichter was, maar ook romanschrijver, essayist, vertaler, jurist en componist. Sprekers zijn Alida Beekhuis (Lehmanns weduwe) en Jaap van der Bent (biograaf, auteur De dichter die het niet wilde zijn, 2021). Dichteres Anneke Brassinga en dichter Erik Bindervoet dragen werk voor. Laatstgenoemde stelde de eveneens in 2021 verschenen bloemlezing uit Lehmanns gedichten, Gij zult niet bloemlezen! samen.

Pianist Guus Janssen speelt composities van Louis Lehmann. Bijzonder is de uitvoering van Der Mörder, de mini-opera die dichter en godsdiensthistoricus Theo van Baaren schreef tijdens de Tweede Wereldoorlog en waarvoor Lehmann de muziek componeerde. Der Mörder wordt ten gehore gebracht door het Kleinst Opera Koor uit Utrecht, begeleid door Guus Janssen. Ook wordt een fragment getoond uit een interviewserie uit ca. 1968 waarin de Barbarberauteurs J. Bernlef en K. Schippers in gesprek zijn met een bokkige Lehmann. Het belooft een gedenkwaardige middag te worden.

DATUM EN TIJD zondag 26 maart | Aanvang 15.00 uur | Zaal open 14.30 uur | Entree € 6,00 | Stadspas met groene stip € 5,00 | Vrienden van Huis De Pinto gratis

bestel kaartjes