Muziekmatinee

Liedjes voor Sidney door Nymphes et Monstres

18 juni 16:15 - 18:00

Liedjes voor Sidney, een avond met Madame Pratten is een programma met Engelse folk songs uitgevoerd door het ensemble Nymphes et Monstres

Zangeres Kat Carson studeerde af aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten met haar scriptie Declamatie en Gebaren, door de eeuwen heen gebruikt, nu gecombineerd met bewegingen uit onze moderne tijd. Deze scriptie vormt de basis voor haar ensemble Nymphes et Monstres waarmee ze optreedt in Nederland en het buitenland.

Punto Bawono speelt luit en gitaar. Hij studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Momenteel speelt hij samen met Paul Beier aan de Civica Scuola di Musica Claudio Abbado (Milan, Italie).

Madame Pratten (1824 – 1895) was een Duitse gitaarvirtuoos en componist en een zeer begaafde muziekdocent. Ze trouwde in Engeland met Sidney en was daardoor ook bekend als Madame Sidney Pratten. De muziekstukken die je gaat horen zijn arrangementen van Madame Pratten, gebaseerd op composities van grote meesters als Mozart en Beethoven.

DATUM EN TIJD Zondag 18 juni | Aanvang 16.15 uur | Entree € 6,00 | Kinderen € 2,50 | Stadspas met groene stip € 5,00 | Vrienden van Huis De Pinto gratis

bestel kaartjes