Literaire avond

Leitmotiv - de schrijver en zijn boek

2 mei 20:00 - 22:00

Aan de vooravond van de herdenking van de Tweede Wereldoorlog twee gasten bij Leitmotiv:

Natascha van Weezel (1986) debuteerde op 20-jarige leeftijd met Magere jaren'. In 2012 studeerde ze aan de Nederlandse Film en Televisie Academie af met de korte film Lost and Found.
Twee jaar later maakte ze de documentaire Elke dag 4 mei, over kleinkinderen van Holocaust-overlevenden. Ze schreef samen met haar vader, Max van Weezel, een wekelijkse column in dagblad Trouw onder de naam Vader Dochter. In april 2017 bracht zij haar meest recente boek uit bij Uitgeverij Balans: Thuis bij de vijand. Hierin beschrijft ze haar zoektocht naar de relatie tussen moslims en joden in Nederland.

Marion Pauw (1973) is schrijver en scenarist. Ze schreef onder andere de bestsellers Daglicht, Zondaarskind en Hemelen. Voor Daglicht ontving ze de Gouden Strop.
De experimenten (Lebowski Publishers) is haar laatste boek: Het is het verhaal van de zieke Alma en haar stiefdochter Charlie. Vijftig jaar lang hebben ze elkaar niet gezien of gesproken. Zodra ze terug is in het huis van haar jeugd weet Charlie weer, waarom ze het al die jaren geleden voorgoed heeft verlaten. Maar dan begint Alma te vertellen: over hoeveel mensen er in een kolenwagon passen; de eeuwige honger; over de experimenten in Blok 10 van Auschwitz. Kan een gruwelijke getuigenis een levenslange verwijdering overbruggen?
zaal open 19:30 | aanvang 20:00 | afgelopen 22:00 aansluitend borrel
toegang 6 euro (enkel contant) | gratis voor Vrienden van Huis De Pinto
 | reserverem via leitmotiv@huisdepinto.nl


Afbeeldingen