Theatervoorstelling

Karmozijnrode meisjes

7 april 20:00 - 22:00

Trio Strotski presenteert de nieuwe theaterproductie Karmozijnrode Meisjes . Deze is op 13 en 14 november in de Roode Bioscoop in Amsterdam in première gegaan en aldaar door het publiek zeer goed ontvangen.

De voorstelling gaat over de Russische avant-gardisten uit de jaren '20 en '30 van de twintigste eeuw. Het beschrijft de absurdistische odyssee van een niet bij name genoemde Russische schrijver die doelloos door de straten van Sint Petersburg banjert. Tijdens zijn omzwervingen komt hij oog in oog te staan met allerlei figuren die een rol in zijn leven hebben gespeeld of nog zullen spelen. Dichters, componisten, beeldende kunstenaars, politici, zwerfmonniken, zonderlingen, fantasten, spoken uit het verleden dan wel uit de toekomst. En niet te vergeten de dieren die langs hem heen sjokken of scharrelen, of boven zijn hoofd rondcirkelen.

In de voorstelling zijn teksten verwerkt van o.a. Charms, Chlebnikov, Majakovski, Malevitsj, Meyerhold, Tatlin, Zabolotski en Joseph Stalin. Karmozijnrode Meisjes wordt gespeeld door Henri Overduin, Guy Sonnen en Henk Zwart, drie zanglustige theatermakers met jarenlange bühne-ervaring. De regie is in handen van Michael Helmerhorst, een regisseur die zijn sporen heeft verdiend met groots opgezette visuele theaterstukken maar zich ook in de kleine zaal een meester heeft getoond van strakke timing, object-manipulatie en verrassende visuele effecten.

Spel en zang: Henri Overduin, Guy Sonnen en Henk Zwart
Scenografie en compositie: Martin van der Veen
Regie: Michael Helmerhorst
Fotografie: Carla Schoo
Hoeden: Zelico Latkovic

KAARTVERKOOP IN HUIS DE PINTO Per voorstelling zijn enkele kaarten beschikbaar die vooraf besteld en betaald kunnen worden in Huis De Pinto.

DATUM EN TIJD donderdag 7 april | aanvang 20.00 uur | Zaal open 19.30 uur | Entree 6,00 | Op vertoon van Stadspas met groene stip €5,00 | Vrienden gratis

bestel kaartjes