Theatervoorstelling

Trio Strotski presenteert Karmozijnrode Meisjes

3 december 20:00 - 21:30

Karmozijnrode Meisjes van Trio Strotski

In de eerste helft van 2022 heeft Trio Strotski ‘Karmozijnrode Meisjes’ met veel succes gespeeld op allerlei locaties in Amsterdam. In Huis De Pinto was de zaal uitverkocht. Wie het destijds heeft gemist, krijgt alsnog een kans: tussen 1 en 15 december zal Trio Strotski ‘Karmozijnrode Meisjes’ nog zeven keer spelen in Amsterdam, Leiden en Dordrecht.

De voorstelling gaat over de Russische avant-gardisten uit de jaren '20 en '30 van de twintigste eeuw. Het beschrijft de odyssee van een niet bij name genoemde Russische schrijver die doelloos door de straten van Sint Petersburg banjert. Tijdens zijn absurdistische omzwervingen komt hij oog in oog te staan met allerlei figuren die een rol in zijn leven hebben gespeeld of nog zullen spelen. Dichters, componisten, beeldende kunstenaars, politici, zwerfmonniken, zonderlingen, fantasten, spoken uit het verleden dan wel uit de toekomst. En niet te vergeten de dieren die langs hem heen sjokken of scharrelen, of boven zijn hoofd rondcirkelen.

In de voorstelling zijn teksten verwerkt van o.a. Charms, Chlebnikov, Majakovski, Malevitsj, Meyerhold, Tatlin, Zabolotski en Joseph Stalin.

‘Karmozijnrode Meisjes’ wordt gespeeld door Henri Overduin, Guy Sonnen en Henk Zwart, drie zanglustige theatermakers met jarenlange bühne-ervaring. De regie is in handen van Michael Helmerhorst, een regisseur die zijn sporen heeft verdiend met groots opgezette visuele theaterstukken maar zich ook in de kleine zaal een meester heeft getoond van strakke timing, object-manipulatie en verrassende visuele effecten.

Spel en zang: Henri Overduin, Guy Sonnen en Henk Zwart
Scenografie en compositie: Martin van der Veen
Regie: Michael Helmerhorst
Fotografie: Carla Schoo
Hoeden: Zelico Latkovic

DATUM EN TIJD Zaterdag 3 december | Aanvang 20.00 uur | Zaal open 19.30 uur | Entree € 6,00 | Stadspas met groene stip € 5,00

bestel kaartjes