Lezing

Spaanse avond over ‘Campos de Níjar'

24 februari 20:00 - 22:00

Keimpe Reitsma is vertaler van het boek van Juan Goytisolo:
 ‘Campos de Níjar / De contreien van Níjar’. Reitsma vertelt over het reisverslag dat de Spaanse schrijver Juan Goytisolo Gay (1931-2017) - die in 2014 de prestigieuze Cervantesprijs kreeg - eind jaren ’50 schreef over wat nu natuurpark Cabo de Gata in de provincie Almería is. Reitsma gaat in op het vertaalproces, vertelt over de schrijver, over de sociaal-politieke aspecten en het landschap van het vroegere Cabo de Gata. De bijeenkomst is tweetalig.

De avond is georganiseerd door het Genootschap Spanje - Spaansch Amerika Amsterdam en is toegankelijk voor iedereen. Het Genootschap, opgericht in 1928, organiseert culturele activiteiten zoals lezingen en concerten betreffende de spaanstalige landen. De doelgroep zijn (oud)studenten, cursisten van de Spaanse taal, vertalers, natives en overige geïnteresseerden. De vereniging is onderdeel van 10 verenigingen in Nederland en België, ondergebracht in de UAIA, Unión de Asociaciones Ibéricas e Iberoamericanas.
https://www.asociacioneae-amsterdam.nl/archivo/

De entree bedraag € 7,00 voor niet-leden van de UAIA. Voor Vrienden van Huis De Pinto is de entree gratis.

DATUM EN TIJD | Vrijdag 24 februari | Aanvang 20.00 uur | Deuren open 19.30 uur | Entree € 7,00 | Vrienden van Huis De Pinto gratis
bestel kaartjes