ConcertPintotonics n+1

Josep Balanya & A'hm Trio

11 april 20:30 - 23:00

'Muziek bestaat niet. Het is hooguit een illusie' - Misha Mengelberg

Pintotonics n+1 is het maandelijkse muziek improvisatie programma in Huis De Pinto. Deze maand wordt de soloset verzorgd door Josep Balanya en de ensemble set is deze keer van het A'hm Trio.

Josep Balanya

The piano technique and even music itself is not enough for Balanyà and he weaves them into his incredible plasticity. - Natalia Ilieva (musicologist and music journalist)


Josep Balanya is een pianist, performer, componist en 'sound artist'. Hij heeft verschillende multimedia projecten met piano, sopraan & klankgedichten, electronica en dans. Zijn oeuvre is groot en gevarieerd. In zowel Duitsland als Zwitserland heeft hij subsidies gekregen voor muzikale creatie. Zijn werk kan het best getypeerd worden als acoustrische experimentele kunst. Balanya heeft 15 cd's uitgebracht en op verschillende festivals gespeeld binnen en buiten Europa. Hij speelde voorheen samen met velen muzikanten waaronder Claudio Pontiggia en Hans Koch. In Huis De Pinto zal de Catalaanse meesterpianist een onverschrokken soloset spelen.

A'hm Trio

De klank van het A'hm Trio bestaat uit traditionele Vietnamese klanken, de Westerse piano en live coding volgens de Arte Povera. Deze drie verschillende culturen uit het Verre Oosten, Europa en Midden Amerika zorgen voor een bijzonder geluid. Hun werk is deels geïmproviseered, deels gecomponeerd. Het trio bestaat uit de volgende muzikanten:

Quang is een musicus met een traditionele achtergrond die bijna alle Vietnamese traditionele instrumenten bespeelt. Hij is meerdere zangtechnieken meester en zijn repertoire bevat dan ook veel traditionele songs en hij componeert zelf nieuwe songs. Daarnast heeft hij een opleiding gevolgd in Westerse compositie technieken.

Felipe genoot een klassieke opleiding compositie. Zijn instrument is de laptop en hij speelt en componeert met live coding (direct programmeren). Op deze wijze ontdekt hij zijn nieuwe klanken en bronnen. Als Mexicaan is hij opgegroeid in een omgeving waarin hij heeft geleerd om met weinig middelen veel te bereiken. (Arte Povera)

Monique volgde een klassieke opleiding als uitvoerend pianiste. Al tijdens haar studie in de jaren zeventig begon zij met het uitvoeren van hedendaagse composities. Sindsdien werkt zij met eigentijdse componisten. Monique heeft de ontwikkeling van de eigentijdse muziek van dichtbij meegemaakt en de ervaring die zij in de loop der jaren heeft opgedaan zorgt voor een bijzondere verbinding met de muziek uit de vorige eeuw.

Afbeeldingen