Koffieconcert

Jong Talent met Font-Suaste Duo

12 mei 11:00 - 12:00

Jong Talent is een koffieconcert in samenwerking met het Conservatorium van Amsterdam.

Aina Font             saxofoon
Pablo Suaste        piano

‘Spaanse muziek zit vol energie en accenten. Het heeft altijd een dramatisch tintje.’

Het Font-Suaste Duo breekt met stereotypen en presenteert een kleurenpalet van Iberische muziek door de eeuwen heen, een ontdekking van de klankkleur en rijke geschiedenis van deze muziek, van Spaanse folklore tot impressionisme. Een verhaallijn die begint met een betoverend ‘canto’ en ons helemaal naar de levende muziekscene van deze eeuw brengt, een ode aan de eeuwigheid en transformatie van muziek. Het saxofoon- en piano-ensemble creëert een warme en veelzijdige sfeer die de aard en diepte van deze muziek omarmt.

Programma
Muziek van Manuel de Falla, Granados, Salvador Brotons, J.S.Verdú, Amargós, Frederic Mompou

Aina Font is saxofonist en performer. Ze specialiseerde zich in een innovatieve aanpak voor klassieke muziek, hedendaagse muziek, interdisciplinaire projecten en muziek voor een inclusieve samenleving – als vertegenwoordiger van Conservatorium van Amsterdam in het comité Diversiteit en Inclusie. Aina is sinds 2022 artist in residence in het prestigieuze Splendor Amsterdam (samen met musici van het Radio Filharmonisch Orkest). Ze won verschillende internationale prijzen.

Pablo Suaste wordt door het Fanfare Magazine omschreven als een echte dichter aan het toetsenbord. Door zijn elegante en virtuoze kunstenaarschap wordt hij erkend als een opkomende artiest in de muziekwereld. In januari 2017 won hij de Aeolian Classics Emerging Artist Award in Chicago. Als gevolg hiervan nam hij een debuut soloalbum op gewijd aan werken van Franz Liszt, uitgebracht in 2017 op Aeolian Classics. Dit leidde tot een recitaltournee in Mexico en de VS in de daaropvolgende jaren. Daarnaast won hij meerdere internationale prijzen. Naast de piano speelt Pablo Mexicaanse volksmuziek op de gitaar.

DATUM EN TIJD Zondag 12 mei | Aanvang 11.00 uur | Zaal open 10.30 uur | Entree € 6,50 | Op vertoon van Stadspas € 5,00 | Vrienden gratis | incl. koffie & croissant

bestel kaartjes