Koffieconcert

JONG TALENT - Duo Nim

11 juni 11:00 - 00:00

‘Jong talent’ is een koffieconcert in samenwerking met het Conservatorium van Amsterdam.

Het Duo Nim - bestaande uit Aina Font, saxofoon en Diana Sanz, cello - presenteert Miniaturas.

Programma 

M. Marais (1656-1728) Folies d’Espagne – oorspronkelijk voor viola da gamba (eigen arrangement)

H. Villalobos (1887-1956) Assobio a Jato- I. II. Mov

J. Elizondo (1972 - ) Danzas Latinoamericanas – I. Otoño en Buenos Aires II. Pan de azúcar 

N. Kapustin (1937-2020) Duet for Alto Saxophone and Violoncello – III. Animato 

Miniaturas is eclectisch en doet iets ongebruikelijks: het duo Nim nodigt je uit om de klankkleur van de vorige eeuw te ontdekken in een ode aan vervlogen tijden. Het is niet alleen een tijdreis; de muziek brengt je naar verschillende plaatsen, van Ravels Frankrijk tot Elizondo's Latin ritmes en van de stuiptrekkende USSR naar het spirituele Japan met Kokoro. 

Aina Font speelt saxofoon en studeert momenteel voor haar master. Een van haar grootste passies is altijd kamermuziek geweest, met name het podium delen met verschillende andere instrumenten. Ze heeft meerdere kamermuziek-ensembles opgericht. 

Diana Sanz Pascual speelt cello sinds haar zevende. In 2015 begon ze aan haar bachelor in muziekuitvoering (violoncello) bij het Real Conservatorio Superior de Música de Madrid waar ze in 2019 afstudeerde. De afgelopen twee jaar studeerde Diana voor haar master aan het Conservatorium van Amsterdam.

DATUM EN TIJD Zondag 11 juni | Aanvang 11.00 uur | Zaal open 10.30 uur | Entree € 6,00 | Vrienden van Huis De Pinto gratis

bestel kaartjes