ConcertPintotonics n+1

John Hugues/GRAND DUO

9 september 2019

Muziek bestaat niet. Het is hooguit een illusie' – Misha Mengelberg

Pintotonics n+1 presenteert maandelijks een prikkelend en uitdagend jazz- en improvisatieprogramma waarin authenticiteit van de muziek en de musici centraal staat.

Met op een soloset van:

John Hugues - contrabas
De Amerikaanse contrabassist John Hugues (1972) komt naar Amsterdam voor een solo optreden bij Pintotonics n+1, een premiere voor Nederland. Behalve een avontuurlijke muzikant is Hugues ook een componist en organisator en aanjager van projecten in Hamburg, sinds 1998 zijn woonplaats.

En een ensembleset van:

GRAND DUO
Michiel Scheen - piano
Frank Rosaly - slagwerk, percussie

Pianist en componist Michiel Scheen heeft een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd sinds de midden jaren 80: als bandleider, ensemble speler en solist. Zijn bijdragen aan prikkelende internationale projecten zijn legio en zonder uitzondering van kwalitatief hoog niveau. Zo werkte hij onder andere samen met Maarten Altena, Roscoe Mitchell, Anthony Braxton, John Zorn, Conny Bauer, Steve Lacy, George Lewis, Ab Baars, Misha Mengelberg, Han Bennink, Guus Janssen, Paul Termos, Butch Morris, Evan Parker, Tobias Delius, Ernst Glerum en vele anderen.
Meer info op www.michielscheen.nl

De veelgevraagde en theatraal inspirerende Amerikaanse slagwerker, componist, sound designer en percussionist Frank Rosaly heeft in 2016 zijn werkterrein van Chicago naar Amsterdam verlegd waar hij sindsdien een veelzijdige en actieve aanwinst is binnen de als artistieke melting pot bekend staande Amsterdamse jazz- en improvisatie scene. Ook hij leverde talloze bijdragen aan een groot aantal projecten – als leider en als sideman – in de USA en Europa, en werkte oa met Keefe Jackson, Josh Abrams, Mars Williams, Jason Stein, Jeb Bishop, Josh Berman, Nick Mazzarella, Ingebrigt Haken Flaten, Thurstone Moore, Dave Rempis.
Meer info op www.frankrosaly.com

Afbeeldingen