Jonathan Maas - Een broer als Manuel

17 november 20:00 - 22:00

Sofoula Schalkwijk interviewt Jonathan Maas over Een broer als Manuel

Jonathan Maas is cultuurredacteur bij de VPRO en auteur van het boek Een broer als Manuel, dat onlangs uitkwam bij uitgeverij Balans. Het boek is een reconstructie van het leven van zijn verstandelijk gehandicapte broer Manuel, die vijf jaar geleden overleed. Het is ook een zoektocht naar hoe wij in Nederland omgaan met mensen die niet voor zichzelf kunnen zorgen.
 
Want Manuel had zorg nodig en toen hij opgroeide, werd dat meer dan zijn familie alleen aankon. Hij kwam terecht in een grote zorginstelling, en daarna in een begeleidwonenproject. Zo werd hij ongewild afhankelijk van het Nederlandse zorgsysteem, met zijn telkens veranderende inzichten. Hebben zijn familie en zijn begeleiders Manuel binnen ons zorgsysteem een goed leven kunnen bieden? Hoe ziet het Nederlandse zorgsysteem er eigenlijk uit? Hoe is het geworden tot wat het nu is? 

Aan de hand van gesprekken met vele betrokkenen, van verzorgers tot beleidsmakers, schreef Jonathan Maas met Een broer als Manuel een unieke reconstructie van een halve eeuw zorg in Nederland. Daarbij vraagt hij zich steeds meer af: was er iets mis met zijn broer? Of is er iets mis met onze samenleving?

DATUM EN TIJD Vrijdag 17 november 2023 | Aanvang 20.00 uur | Zaal open 19.30 uur | Entree € 6,00 | Op vertoon van Stadspas met groene stip € 5,00 | Vrienden gratis

bestel kaartjes