TheatervoorstellingPinto literair

afgelast wegens weeralarm - Hoezo Spinoza?

18 februari 19:30 - 20:30

Deze voorstelling is afgelast wegens zware storm (code rood).

Solovoorstelling
Tekst en spel: Harpert Michielsen 
Eindregie: Martijn de Rijk 

Harpert Michielsen is geen filosoof, maar theatermaker. Hij bekijkt hij het werk van Spinoza als een nieuwsgierige leek. Hij neemt het publiek mee in een wonderlijke ontdekkingstocht door het leven en denken van deze nieuwe Nederlander uit de 17e eeuw.

Spinoza wordt in Nederland omarmd als de ultieme ‘Denker des vaderlands’. In Amsterdam is hij naamgever van een straat, een standbeeld, een lyceum, een campus, een lezing en meer. 
Ooit sierde zijn portret het biljet van duizend gulden en de Spinoza-premie is onze belangrijkste wetenschappelijke prijs. Kortom Spinoza is onze hoogste waarde. 

Maar wat weten we eigenlijk van hem? Wie was die man en wat is zijn gedachtegoed? Waarom is hij juist nu belangrijk? Hoezo Spinoza? 

In zijn werk De Ethica, eigenlijk een ondoordringbaar zelfhulpboek avant-la-lettre, beschrijft Spinoza met wetenschappelijke precisie hoe we het hoogste geluk kunnen bereiken. Maar hij laat ons ook achter met vragen. Wat bedoelt hij nou precies? 

De antwoorden van Spinoza kunnen ons richting en troost bieden. 
Als tweede generatie migrant leefde hij tussen twee culturen. Als eigenwijze en kritische denker werd hij overal met argwaan bekeken. Desondanks vond Spinoza waardigheid, vrijheid en geluk in zichzelf. Maar hoe? 
www.harpertmichielsen.nl

RESERVEREN met opgave van naam en telefoonnummer via
e-mail: contact@huisdepinto.nl of  
bel 020-3700210 tussen 13.00 en 17.00 uur.


RESERVERINGEN OPHALEN
Uiterlijk een kwartier voor aanvang.


AFZEGGEN?
Graag bijtijds in verband met het beperkt aantal beschikbare plaatsen.

Zaal open 19.00 uur | aanvang 19.30 uur | afgelopen 20.30 uur
toegang € 5, kinderen € 3,50 | gratis voor Vrienden van Huis de Pinto