Pinto literair

Het gemis van Anil Ramdas

27 november 15:00 - 17:00

In de Caraïbische salon spreekt Michiel van Kempen met Karin Amatmoekrim en Shantie Singh over Het gemis van Anil Ramdas.

Als er ooit een tijd is geweest, dat we de scherpzinnige essayist en programmamaker Anil Ramdas nodig hebben, dan is het nu wel. Alle onderwerpen die sinds Black Lives Matter met groot élan op de agenda zijn gekomen, stelde Ramdas al eens aan de orde in zijn scherpzinnige stukken voor NRC en De Groene, in het VPRO-televisieprogramma Blauw Licht en in zijn essaybundels en reisverslagen. Maar de zin voor relativiteit ontbreekt nu wel eens, en dat was juist wat Ramdas altijd zocht. Hij plaatste emigratie, kolonialisme, de multiculturele samenwerking, het denken over identiteit in een brede context. Zijn eruditie en briljante pen deden de rest.

Een gesprek over het gemis aan Anil Ramdas met twee schrijfsters.

Karin Amatmoekrim schrijft stukken voor De Correspondent en columns voor NRC. Zij publiceerde vijf romans en het autobiografische non-fictieboek Tenzij de vader, dat ook verfilmd is voor televisie. Zij schrijft een proefschrift over Anil Ramdas.

Shantie Singh is schrijfster, theatermaakster, columnist, storytelling fashionista en een creatieve bestuurskundige en noemt zichzelf ‘glambtenaar’. Ze schreef twee romans – Vervoering en De kier - en publiceerde onlangs een essay over Anil Ramdas in de bundel Dat wij zongen (DasMag, 2022).

Gespreksleider is Michiel van Kempen

DATUM EN TIJD Zondag 27 november | Aanvang 15.00 uur | Zaal open 14.30 uur | Entree € 6,00 | Stadspas met groene stip € 5,00 | Vrienden van Huis De Pinto gratis

KAARTVERKOOP IN HUIS DE PINTO Tijdens openingsuren overdag zijn ook enkele kaarten tegen contante betaling verkrijgbaar

bestel kaartjes