ConcertPintotonics n+1

Gordon Beeferman & Celano/Badenhorst/Baggiani trio

14 maart 19:30 - 23:00

'Muziek bestaat niet. Het is hooguit een illusie' - Misha Mengelberg

Pintotonics n+1 is het maandelijkse muziek improvisatie programma in Huis De Pinto. Met op 14 Maart een solo set van de eigenzinnige New Yorkse pianist Gordon Beeferman en een ensemble set door het Celano/Badenhorst/Baggiani trio dat een langlopend Argentino-Nederlands-Belgisch samenwerkingsverband is.

Gorden Beeferman

Gordon Beeferman heeft als componist en pianist zeer gevarieerd werk op zijn naam staan. Naast onder andere opera en vocale muziek doet hij aan improvisatie en ook samenwerkingen met dans en andere kunstvormen zijn hem niet onbekend. Hij heeft muziek geschreven voor onder andere the New York City Opera Orchestra en California EAR Unit. The New York Times sprak lovend over zijn samenwerking aan de kamer opera "The Rat Land" met librettist Charlotte Jackson. Zij schreven: “complex and daringly modern…gritty, fidgety and intriguing.” Tegenwoordig werkt hij onder andere aan nog een project met Charlotte Jackson 'The Enchanted Organ: A Porn Opera." In Huis De Pinto zal Gordon Beeferman een eigenzinnige piano solo set verzorgen.

Celano/Badenhorst/Baggiani trio

Guillermo Celano en Marcos Baggiani zijn bekende personen in de Amsterdamse improvisatie scene, maar hebben een enorme flexibiliteit bewezen door actief te zijn zeer uiteenlopende scenes. Naast andere projecten waar ze beiden in participeren, delen ze the C.B.G (Celano / Baggiani Group), een zeer actieve formatie die dit jaar hun tienjarige bestaan viert met Michael Moore, Joachin Badenhorst en Clemens van der Veen. Sinds ze samen hebben opgetreden op North Sea Jazz in 2013 hebben de laatste twee zich bij het gezelschap gevoegd. Joachim Badenhorst’s werk varieert van solo improvisatie, spontane samenwerkingen en zijn project met John Butcher en Paul Lytton tot composities voor zijn septet Carate Urio Orchestra. Het trio wil de grens verleggen tussen improvisatie en compositie enerzijds en abstractie en harmonie anderzijds. Hoe zij dat doen zullen zij deze avond laten horen.

Afbeeldingen