Cursus

Goed leven, goede dood

18 - 25 juni 2024 19:15 - 21:45

VERDIEPINGSAVONDEN: GOED LEVEN, GOEDE DOOD


Wat is voor jou een goede dood? En wat betekent een goed leven voor jou? Praten over de dood is onderdeel van levenskunst. Op deze verdiepingsavonden ga je op zoek naar jouw omgang met de dood. En door de dood in de ogen te kijken krijg je ook scherper waar je blij van wordt. Waar je het allemaal voor doet. Je onderzoekt de gevoelens die de dood ongemakkelijk maken. En je oefent hoe je het gesprek over de dood aan kan gaan.


Je leert jezelf kennen, met betrekking tot de dood. Wat je wel en niet wilt. We gebruiken ideeën van René Gude, Christa Anbeek en Irvin Yalom als springplank om meer inzicht te krijgen, maar de belangrijkste bron van wijshid zijn de andere deelnemers en jijzelf.

Enkele reacties uit eerdere edities:
“De dag heeft mij kracht en moed gegeven, waarvoor veel dank.”
“Ik hoopte vooraf dat deze dag iets van mijn angsten zou wegnemen. Dat is gelukt. Wat mij daarbij het meeste heeft geholpen, zijn de oefeningen.”
“Vertrouwde en veilige sfeer.”

De gesprekken wordt begeleid door geestelijk verzorger Saskia Markx-Dassel. Wil je meedoen? Meld je aan via de link hieronder.


Meer informatie & aanmelden

DATUM EN TIJD Reeks van twee avonden: dinsdagavond 18 en 25 juni 2024 | Aanvang 19:15 uur | Zaal open 19:00 uur | Prijs voor deze 2-delige reeks: € 70 | € 50 (leden Humanistisch Verbond) | € 35 (laag inkomen / studenten) | € 25 (leden Humanistisch Verbond met laag inkomen)