Gian Mascayano & Friends

20 januari 16:15 - 18:30

De Zweeds / Chileense jazzgitarist, Gian Mascayano, is terug in Huis De Pinto, met een gevarieerd programma geïnspireerd door het culturele en muzikale contrapunt in Amsterdam.
Voor deze gelegenheid heeft Gian een speelse band samengesteld met enkele van zijn favoriete musici in Nederland. Samen brengen zij een middag vol improvisatie, met een breed palet aan stijlen, reikend van Afro-Amerikaanse tot volks- en klassieke muziek. De band speelt nieuwe originele composities en een aantal arrangementen van Afro-Amerikaanse en Braziliaanse componisten.

Gian Mascayano & Friends

Youngwoo Lee - piano (Zuid-Korea)
Hendrik Muller - bas (Duitsland)
Jamie Peet - drums (Nederland)
Gian Mascayano - gitaar (Chili/Zweden)Gian Mascayano - is een Chileense gitarist die opgroeide in Zweden. Gian begon op jonge leeftijd met het spelen van Latijns-Amerikaanse muziek en klassieke gitaar en werd als snel aangetrokken door jazz en andere geïmproviseerde muziek. Parallel aan zijn jazzopleiding heeft Gian het grootste deel van zijn tijd besteed aan het spelen en opnemen van muziek met een grote verscheidenheid aan muzikanten.

Youngwoo Lee - werd geboren in Seoul, Zuid-Korea. Hij begon op jonge leeftijd met piano en gitaar. Als tiener doorliep Youngwoo de prestigieuze Ahyeon-muziek middelbare school en Howon University en hield zich vooral bezig met het opnemen van Pop, Funk, Gospel en Jazz. Sinds zijn opleiding aan het Conservatorium van Amsterdam, is Young Woo een veel gevraagde sideman en bandleider. Hij won onder andere de 1e prijs bij de "Dutch Jazz Competition 2018" en de 2e prijs van "Getxo internationale Jazz Award 2017".

Hendrik Müller - werd geboren in 1986 in Detmold, Duitsland. Hij begon zijn muzikale carrière op 6-jarige leeftijd toen hij klassiek werd opgeleid op de piano. Op 14-jarige leeftijd kreeg hij les op de contrabas en trad hij toe tot het "Detmolder Jeugdorkest". Terwijl piano tot zijn 20ste nog steeds zijn belangrijkste instrument was, startte Hendrik later zijn studies met contrabas en basgitaar in Hamburg. In 2016 behaalde hij zijn masterdiploma aan het conservatorium in Amsterdam. Hier werd hij actief in de lokale jazzscene en nam hij deel aan projecten in Nederland en daarbuiten, zoals het "Daahoud Salim Quintet”.

Jamie Peet - Drummer Jamie Peet begon vanaf zijn vijfde met drummen. Zijn spel kan omschreven worden als zeer expressief en zeer interactief. Jamie is internationaal een zeer gewaardeerde drummer en speelde oa met artiesten als Kris Bowers, Gregory Porter, Ramon Valle, Lars Dietrich, Tineke Postma, Dominic J Marshall, Ernst Glerum en Pete Philly.zaal open 15:45 | aanvang 16:15
toegang 5 euro, voor kinderen 2,5 euro (contant, geen pin aanwezig)
reserveren via matinee@huisdepinto.nl of 020-3700210