ConcertPintotonics n+1

Fred Marty / Ada Rave Trio

14 januari 20:30 - 23:00

'muziek bestaat niet. het is hooguit een illusie' – Misha Mengelberg

Pintotonics n+1 is een avond met akoestische geïmproviseerde en gecomponeerde muziek door een mix van aanstormend talent en bewezen kwaliteit. Er wordt altijd een solo set en een ensemble set geprogrammeerd.

Met op 14 januari een soloset van:

Fred Marty - contrabas

Marty (1970) (Soundcloud) is een Franse, klassiek opgeleide contrabassist die zich geheel heeft toegelegd op de ontwikkeling van een eigen en onmiskenbare improvisatietaal – zowel als solist maar ook in multidisciplinaire collectieve werkverbanden in Frankrijk en daarbuiten met talloze creatieve mede-musici, (butho) dansers, beeldende kunstenaars, video artiesten, ad hoc improviserende dichters en abstracte stemkunstenaars.

Criticus Eyal Haveneuvi merkt op in een bespreking van de eerste solo cd van van Fred Marty 'Ondes Primitives' (Kadima label) in All About Jazz:

"The debut album of French double-bassist Fred Marty summarizes his musical experience and explorationthrough an entire spectrum, from classical interpretation to collaborative free improvisation. Marty employs the bass as an organic extension of his body, searching for an array of extended techniques that expand the instrument's timbral range."


En vervolgens een ensemble-set van:

Ada Rave - klarinet, tenorsax

Nicola Hein - gitaar

Wilbert de Joode - contrabas

De van oorsprong Argentijnse saxofoniste/klarinetiste Ada Rave, vormt sinds haar verhuizing naar Amsterdam in 2013 een belangrijke kracht binnen de Amsterdamse impro scene maar ook daarbuiten. Zij is initiatiefneemster en coördinator van de maandelijkse 'Free Impro Jam' serie die plaatsvindt bij podium 'De Ruimte' in Amsterdam Noord.

Ada Rave trad al eerder in de Pintotonics-serie op. Onder andere met het trio New Rumours And Other Noises en een improviserend kwartet met pianist Kaja Draksler, altsaxofoniste Mette Rasmussen en trompettiste Susanna Santos da Silva. Dit keer komt zij naar Huis De Pinto met haar eigen trio met de jonge gitarist Nicola L. Hein en veteraan Wilbert de Joode, contrabassist en Boy Edgar Prijs winnaar 2017.

Criticus Jan Jasper Tamboer schreef in Het Parool (8 december 2017) naar aanleiding van het trioconcert bij Splendor:

"Rave heeft in de door haar gekozen bezetting een goede eigen sound te pakken, zonder slagwerk maar met sterk percussief spel van Nicola L. Hein, die een noise achtige gitaarklank heeft die kan aanhouden als een drone. De Joode vindt daarbij aansluiting en voegt donkere tonen toe; Rave zoekt het contrast met scherp afgetekende hoge uithalen."


zaal open 20:00 | aanvang 20:30
toegang 10 euro | 7 euro voor studenten/CJP (enkel contant, geen pin aanwezig)

Afbeeldingen